Nieuwe firewall van Fortinet combineert netwerk- en beveiligingstechnologie om de netwerkrand en grote aantallen thuiswerkers te beschermen

3 november 2020

Fortinet lanceert vandaag de FortiGate 2600F. Deze nieuwe firewall biedt security-driven networking. Organisaties kunnen hiermee bescherming bieden voor diverse netwerkranden, zoals die van hybride datacenters en multi-cloudomgevingen, en de vele thuiswerkers beschermen.

De FortiGate 2600F wordt van kracht voorzien door de NP7 en CP9. Dit zijn speciaal door Fortinet ontwikkelde security processing units (SPU’s). De firewall kan daarmee tot tien keer hogere Security Compute Ratings bieden dan die van concurrerende firewalls. De FortiGate 2600F kan grote ondernemingen op die manier aan passende ondersteuning helpen voor toepassingsscenario’s zoals:

  • Snelle verbindingen met de cloud: De FortiGate 2600F zorgt voor uiterst veilige en extreem snelle verbindingen met de cloud. Hij kan zakelijke datacenters met diverse cloud-omgevingen verbinden, zodat organisaties effectief gebruik kunnen maken van cloud-oplossingen voor de analyse van big data.
  • Bescherming van elke netwerkrand, ongeacht de schaal: De FortiGate 2600F biedt diepgaand inzicht in het netwerkverkeer met SSL-inspectie (met inbegrip van TLS1.3). De firewall detecteert cyberbedreigingen en het gebruik van ongemachtigde applicaties. Hij beschermt het dataverkeer dat via hybride datacenter-omgevingen verloopt om grip op externe risico’s te bieden. Dankzij het gebruik van hardwareversnelling voorkomt de FortiGate 2600F dat DDoS (Distributed Denial of Service)-aanvallen via IPv4- en IPv6-verkeer IT-services platleggen.
  • Flexibele ondersteuning voor grote aantallen thuiswerkers: De FortiGate 2600F is gebouwd op flexibiliteit en kan daarmee ondersteuning bieden voor grote aantallen thuiswerkers die gelijktijdig online gaan. De firewall monitort de integriteit van gevoelige bedrijfsgegevens en waarborgt de geheimhouding tijdens de overdracht in aanvulling op de bestaande beveiligingsmechanismen van bedrijven. De FortiGate 2600F biedt gemiddeld negen keer snellere IPsec VPN-verbindingen om de uptime van bedrijfsprocessen te waarborgen.
  • Vereenvoudigde beveiligingsprocessen en een hogere ROI: Volgens een recente enquête door Fortinet maakt bijna 70% van alle besluitvormers op het gebied van cybersecurity zich zorgen over bedreigingen door insiders. De FortiGate 2600F verenigt netwerksegmentatie, SD-WAN en firewallfunctionaliteit binnen één ruimtebesparende oplossing. De firewall helpt bedrijven met het vereenvoudigen van beveiligingsprocessen en het realiseren van een hogere ROI. Hij verkleint daarnaast het aanvalsoppervlak door middel van segmentering en beschermt data en bedrijfsapplicaties met behulp van speciale, door AI en machine learning ondersteunde diensten van FortiGuard Labs. De firewall maakt hardwareversnelde VXLAN-segmentatie mogelijk ten behoeve van veilige en supersnelle communicatie binnen hybride IT-omgevingen die gebruikmaken van Virtual Extension LAN (VXLAN). 

FortiGate 2600F versus concurrerende oplossingen

Hieronder wordt een vergelijkend overzicht getoond van de prestaties van de best verkopende netwerkfirewalls en de FortiGate 2600F. Security Compute Rating is een benchmark die in de vorm van een vermenigvuldigingsfactor aangeeft hoe de FortiGate binnen diverse categorieën presteert ten opzichte van het branchegemiddelde voor firewalls in dezelfde prijsklasse.

FortiGate 2600F vs. Competitors
1) NSS Labs NGFW 2019 Performance Comparative Report

Security-Driven Networking en Fortinet Security Fabric

De security processing units (SPU’s) van Fortinet, waaronder de NP7 en CP9, zijn speciaal ontwikkeld voor het verhogen van het prestatievermogen en de snelheid, schaalbaarheid, efficiëntie en toegevoegde waarde van de oplossingen van Fortinet. Ze optimaliseren de gebruikservaring, nemen minder ruimte in beslag en verbruiken minder energie. De oplossingen van Fortinet, waaronder de FortiGate 2600F, voorzien in security-driven networking en worden ondersteund door de Fortinet Security Fabric. Dit platform combineert netwerk- en beveiligingsmogelijkheden om integrale bescherming te bieden van omgevingen op locatie en in de cloud, met inbegrip van gevirtualiseerde omgevingen.

John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet: “Bedrijven voeren het tempo van digitale innovatie op, maar moeten tegelijkertijd hun kantoorpersoneel en grote aantallen thuiswerkers veilig zien te houden. Met het oog op deze complexiteit is het van cruciaal belang om te beschikken over cybersecurity van grootzakelijke kwaliteit. De security-driven networking aanpak van Fortinet versnelt de convergentie van netwerktechnologie en cybersecurity. Bedrijven kunnen daarmee de netwerkrand beschermen van hun datacenter, WAN en multi-cloudomgeving met één netwerkfirewall.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This