Waarom het belangrijk is om ‘Cloud fluency’ in jouw organisatie op te bouwen?

29 oktober 2020

Cloud computing heeft een aanzienlijke verschuiving teweeggebracht in de manier waarop technologie wordt verkregen, gebruikt en beheerd. Het geeft organisaties de mogelijkheid om kapitaaluitgaven te ruilen tegen variabele kosten, te opereren met enorme schaalvoordelen, flexibele capaciteitsbeslissingen te nemen, de snelheid en flexibiliteit van de organisatie te vergroten, uitgaven aan datacenters te elimineren en binnen enkele minuten wereldwijd te opereren. Ongeacht de branche of het type bedrijf waarin jij je bevindt, cloud-acceptatie vereist dat fundamentele veranderingen worden besproken, overwogen en ondersteund in de hele organisatie, zowel binnen IT- als niet-IT-organisaties.

Maar hoe stimuleer je een hele organisatie – met name personeel in niet-IT-rollen – om over de cloud te leren en mogelijk zelfs branchecertificeringen in cloudtechnologie te behalen? Er is een duidelijke en sterke stijging van de vraag naar cloudvaardigheden, en dit is niet alleen binnen de IT-afdeling van jouw organisatie. Vanuit een oogpunt van infrastructuur zorgt de synergie van jouw bedrijf met cloudtechnologieën voor efficiëntie in de hele organisatie en verlaagt het de kosten. Maar wanneer alle afdelingen cloudapplicaties gebruiken, waardoor jouw personeel een fundamenteel niveau van kennis van de cloud kan delen, wordt dit een krachtige zakelijke differentiator.

Eenvoudiger gezegd: zodra alle medewerkers de taal van de cloud spreken, de mogelijkheden en wat er in de cloud ontwikkeld kan worden, begrijpen, gaan ze veel sneller en in samenwerking van idee naar uitvoering. Een bedrijfseenheid hoeft niet langer te wachten tot IT-middelen beschikbaar zijn om een ​​nieuwe verbetering van de klantervaring te ontwikkelen. Met directe kennis van de cloud, kunnen jouw medewerkers de mogelijkheid krijgen om groter te denken dan ooit tevoren.

Bouwen aan organisatorische buy-in en enthousiasme

Jouw organisatie opleiden in de cloud – van boven naar beneden en eenzijdig – is een van de vele best practices die Amazon Web Services (AWS) heeft gezien bij ondernemingen die succesvolle cloudstrategieën hebben geïmplementeerd en uitgevoerd. Door dit te doen, verander je sceptische medewerkers in organisatorische transformatiekampioenen, wat een enorm verschil maakt in hoe snel jouw organisatie in staat is om de cloud te gebruiken om resultaten te boeken.

De stappen om ‘cloud fluency’ op te bouwen

Er zijn zes fundamentele stappen om met succes ‘cloud fluency’-onderwijs en een leercultuur in jouw organisatie te implementeren.

Motiveer je kampioenen – De meeste organisaties hebben al een schat aan institutionele kennis en culturele praktijken binnen hun eigen muren, in vaste medewerkers. Activeer deze personen om kampioenen te worden voor cloudadoptie en de leercultuur die je binnen jouw organisatie wilt zien. Nomineer kampioenen uit de hele organisatie, in verschillende rollen (niet alleen managers of senior individuen), zowel IT als niet-IT, nodig ze uit voor input en geef hen toestemming om deel te nemen en leiding te geven.

Zorg ervoor dat de leidinggevenden van zich laten horen – Verandermanagement staat centraal in elk nieuw organisatieprogramma, groot of klein. Het vereist buy-in van de meest senior leiders, die het voortouw nemen bij het ondersteunen van organisatorische aanpassingen die zullen leiden tot succes voor het cloud-educatieprogramma. Het zijn ook deze leiders – en jouw voorvechters van boven – die de organisatie het doel en de verwachte voordelen van de verandering zullen meedelen. Ontwikkel een duidelijk communicatieplan dat ernaar streeft alle niveaus van de organisatie te bereiken met duidelijke richtlijnen over het cloud-educatieprogramma, hoe elke medewerker zal worden betrokken en hoe het zal passen bij hun bestaande werklast. Start forums voor feedback, vragen en open dialoog over wat het programma voor het bedrijf betekent.

Train jouw mensen – Vervolgens komt de training zelf. Selecteer een trainingspartner die aansluit bij jouw technologische infrastructuur om de impact van de kennis op korte en lange termijn te maximaliseren. Beoordeel het huidige vaardigheidsniveau van jouw medewerkers om de beste leertrajecten te ontwerpen per rol en vaardigheidsniveau in jouw organisatie. Van daaruit biedt jouw trainingspartner, in samenwerking met jouw kampioenen in het cloudonderwijs, een mix van digitaal leren, formele trainingscursussen met live instructie, trainingsdagen en praktische labs. Als je jouw mensen meeneemt voor de reis, door hen training en ontwikkelingspaden te bieden, zorg je voor meer personeelsbehoud en tevredenheid, en verbeter je de productiviteit en samenwerking.

Deel kennis – Tijdens het trainingsproces is het belangrijk om het leren te versterken en een leercultuur binnen jouw organisatie te creëren. Jouw trainingspartners kunnen je leren “hoe de cloud te gebruiken”, maar jouw personeel zal het beste in staat zijn om je te leren hoe je binnen JOUW organisatie de cloud moet gebruiken. Beperk selecte hoeveelheden kennis en expertise door gestructureerde mogelijkheden te bieden voor mensen in de hele organisatie om hun expertise, experimenten, lessen, code, best practices en mislukkingen te delen. Jouw kampioenen kunnen de katalysator zijn om deze kansen te creëren en deelname te stimuleren. Stimuleer vriendelijke concurrentie voor personeel om zich voor te bereiden op en het afleggen van door de industrie erkende certificeringsexamens Vriendelijke concurrentie kan ook leiden tot opwinding en tot de vorming van afdelingsoverschrijdende studiegroepen. Verder dienen deze branchecertificeringen om de vaardigheden van jouw medewerkers te valideren en het vertrouwen in de hele organisatie te vergroten.

Bouw en innoveer – Stel de kennis op de proef en laat jouw teams de handen uit de mouwen steken om hands-on te worden met de cloudtechnologie. Organiseer speldagen, hackathons en digitale innovatiedagen. Vraag jouw teams om een ​​website te bouwen, een API te maken voor een deel van jouw data, een wiki te hosten of iets anders tastbaars te bouwen dat past bij wat jouw teams al doen. Ik heb altijd het gevoel gehad dat het beste onderwijs in de vorm van ervaring komt. Geef jouw teams een praktische kans om iets zinvols voor jouw bedrijf te doen met de cloud, en kijk wat er gebeurt. Deze praktijkervaringen kunnen baanbrekende innovaties worden, of ze kunnen gewoon wat onderwijs bieden die jouw teams gebruiken voor hun volgende projecten.

Vier en herken – Investeringen in de kennis en vaardigheden van jouw mensen zullen jouw hele organisatie en de omliggende gemeenschappen ten goede komen – het is de moeite waard erover te praten! Door een leercultuur te creëren, investeer je in jouw medewerkers en geef je hen de kans om hun vaardigheden op te bouwen. Herken en vier degenen die deskundigen worden door middel van branchecertificering, waardoor jouw cultuur wordt versterkt en anderen worden aangemoedigd om hun tijd te investeren. Het zal jouw organisatie ook laten zien dat je het opbouwen van een leercultuur ondersteunt, dat je het beste talent inhuurt en investeert, en dat het anderen in de markt aanmoedigt om voor jouw organisatie te komen werken.

Nu kan ik begrijpen dat het bovenstaande een vereenvoudigde versie is van wat je wilt ondernemen. De planning, strategie en uitvoering van een ‘cloud fluency’-programma zal zich op positieve manier uitpakken voor jouw organisatie, evenals de investering van jouw werknemers in het algehele succes van jouw organisatie. Moderne cloud-native ontwikkeling is hier. Het “waarom” is bekend; zoek en implementeer de ‘hoe’ om de cloud eigen te maken en train jouw personeel – zowel technisch als niet-technisch – om te innoveren met de Cloud.

Christian Zahorski-Philippe

Christian Zahorski-Philippe

Head of Sales, Pan EU - AWS Public Sector at Amazon Web Services

Pin It on Pinterest

Share This