Altair neemt M-Base over voor cloud-gebaseerde materialendatabase

23 oktober 2020

Altair, leverancier van software voor productontwikkeling, high-performance computing (HPC) en data-analyses, heeft M-Base Engineering + Software GmbH overgenomen. M-Base is een internationale leverancier van materiaalinformatie, met het accent op kunststoffen. Dankzij deze overname kan Altair de eigen analyse- en simulatiesoftware naadloos integreren met de meest uitgebreide kunststoffendatabase in de markt. 

Materiaalkeuze

Bij productontwikkeling is de materiaalkeuze voor het productieproces één van de belangrijkste beslissingen. Daarom investeert Altair al jarenlang in functionaliteit om materialen beter te kunnen modelleren en simuleren. De acquisitie van M-Base is een belangrijke volgende stap in het leveren van uitgebreide materiaalinformatie voor het voorspellen en optimaliseren van de performance van producten met simulaties. M-Base levert namelijk informatie voor de hele levenscyclus van vooral kunststoffen, vanaf het testen en evalueren tot en met de computer-aided engineering ervan. 

Internationale standaard 

M-Base verrijkt Altair met hoge kwaliteit data van kunststoffen, direct afkomstig van de fabrikanten, jarenlange kennis en ervaring met databasetechnologie voor materiaalinformatie en het geschikt maken van ruwe data voor ontwerp en engineering. M-Base is ook de officiële softwareleverancier van ‘Computer Aided Material Preselection by Uniform Standards’ (CAMPUS). Dat is de grootste materialendatabase van kunststoffen ter wereld volgens een strikte internationale standaard. Altair maakt ook bekend te blijven investeren in CAMPUS, om de datakwaliteit van kunststofmaterialen voor klanten en de nauwkeurigheid van daarop gebaseerde simulaties verder te verbeteren. 

M-Base’s webgebaseerde kunststofdatabase, Material Data Center, is de marktleidende bron voor nauwkeurige materiaalselectie vanaf de vroege ontwerpfase en ondersteunt deze selectie tijdens de gehele productlevenscyclus. Het bevat informatie over de volledige internationale kunststofmarkt, waaronder alle content van de CAMPUS-database, een applicatiedatabase, een bibliotheek van handelsmerken en literatuur en ondersteunende softwaretools voor ontwerpers en engineers. 

Productontwerp verbeteren

“De integratie van M-Base in Altair’s ecosysteem verrijkt zowel de kennis en ervaring op het gebied van materiaaldatabases, als de datakwaliteit die klanten bij het productontwerp kunnen gebruiken”, zegt James R. Scapa, oprichter en CEO van Altair. “Hiermee versterken wij tevens onze positie in de kunststofmarkt, gezien de sterke samenwerkingsrelaties van M-Base met kunststoffabrikanten en de internationale standaard CAMPUS. Wij kijken daarom uit naar het samen verder groeien met andere CAMPUS-leden.”

Extra functionaliteit voor ontwerpers en engineers

“Als stuurgroeplid van CAMPUS hebben wij een goede samenwerkingsrelatie met M-Base, die ons geholpen hebben de impact van de CAMPUS-database te vergroten”, zegt Peter Höck, head of technical product & quality management polycarbonates bij Covestro. “Wij vertrouwen erop dat Altair de voordelen voor alle leden gaat uitbreiden met hun technologie, teams en investeringen.”

“De integratie van onze technologie en Material Data Center met Altair levert ontwerpers en engineers extra functionaliteit voor de materiaalselectie en toepassing daarvan tijdens het productontwikkelingsproces”, zegt Dr. Erwin Baur, mede-oprichter van M-Base.  

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This