Colt Technology Services bundelt krachten met KevlinX om organisaties in Brussel van duurzame connectiviteitsoplossingen te voorzien

23 oktober 2020

KevlinX bouwt kwalitatief hoogwaardige, milieuvriendelijke en energie-efficiënte datacenters in de belangrijkste groeimarkten van Europa. KevlinX richt zich op duurzaamheid, groene energie, schaalbaarheid en de vereisten op het gebied van cybersecurity en implementeert deze ook in de duurzame en grootschalige Data Centre Campus in Brussel, waarvan de livegang gepland staat voor de start van Q4 van 2021.

Colt Technology Services wil de manier waarop de wereld werkt transformeren met de kracht van connectiviteit. Via het Colt IQ Network biedt het flexibele connectiviteitsoplossingen met hoge bandbreedte die bijdragen aan het succes van zijn klanten. Colt wil de meest klantgerichte onderneming binnen zijn branche zijn en hanteert een scherpe focus op milieuvriendelijke technologie en hernieuwbare energie.

KevlinX is op een missie om grootschalige datacenters in de Europese groeimarkten te realiseren die worden voorzien van groene energie en tegelijkertijd economisch aantrekkelijk zijn. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar efficiënte koeloplossingen die minimaal water verbruiken, om te anticiperen op het feit dat bij reguliere datacenters tot maar liefst 40 procent van het stroomverbruik op locatie te wijten is aan het koelen. Dit kan zowel duurzamer als kostenefficiënter.

Colt is toegewijd aan het gebruik van duurzame energiebronnen voor de verdere uitbreiding van het Colt IQ Network. Dit netwerk verbindt momenteel ruim 29.000 gebouwen en ruim 900 datacenters in alle delen van de wereld. In het kader van deze expansie voltooide Colt in juni 2020 de uitrol van zijn Colt IQ Network in Antwerpen om tegemoet te komen aan de huidige en toekomstige connectiviteitsbehoeften van bedrijven in België.

KevlinX en Colt merken dat bedrijven en overheden in Europa voortdurend nieuwe groene initiatieven uitrollen. De twee bedrijven willen daar gezamenlijk een steentje aan bijdragen. De eerste locatie die met het Colt IQ Network zal worden verbonden is de grootschalige Data Centre Campus van KevlinX in Brussel.

Belangrijkste feiten:

  • KevlinX stelt zich ten doel om klanten te voorzien van kostenefficiënte, duurzame datacenter-oplossingen op basis van groene energie.
  • KevlinX richt zich op samenwerkingsverbanden met communicatiebedrijven die dezelfde milieugerichte waarden uitdragen en tegelijkertijd hoogwaardige netwerkservices leveren voor hun cloud, SaaS en grootzakelijke klanten.
  • Het IQ Network van Colt verbindt wereldwijd meer dan 29.000 gebouwen en ruim 900 datacenters.
    Colt is vastberaden om een sleutelrol te vervullen binnen het bredere ecosysteem van connectiviteit, om klanten altijd en overal te verbinden.

Howard Shutt, Senior Vice President, Sales bij KevlinX: “Bij KevlinX werken we aan een duurzame toekomst. Onze grootschalige datacenters zullen altijd efficiënt gebruikmaken van groene energiebronnen. Daarmee komen we tegemoet aan de duurzaamheidsdoelstellingen van onze klanten. Het is ons een genoegen om met Colt Technology Services samen te werken. Dit bedrijf deelt onze zorgen over het milieu en streeft onophoudelijk naar optimale duurzaamheid in Europa en al zijn andere markten.”

Peter Veenman, vice president Global Country Management en country manager Benelux bij Colt Technology Services: “We zijn verheugd om met KevlinX samen te werken. Wat ons betreft is het een logische stap. Digitalisering vraagt om meer dataverwerking, meer rekenkundige capaciteit en meer datacenters en dat vergt veel energie. Omdat de vraag naar connectiviteit blijft toenemen, doordat organisaties hun bedrijfsprocessen -al dan niet in zijn totaliteit- naar de cloud overzetten, wordt het gebruik van groene energie nog belangrijker. Onze bedrijfscultuur staat in het teken van klantenservice, maar richt zich ook steeds meer op het bouwen aan een duurzamer digitale wereld met de kracht van connectiviteit. Deze samenwerking legt de lat qua duurzaamheid en klantenervaring nog hoger. Dat is iets waar we trots op zijn.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This