Fortinet breidt cursusaanbod van zijn Network Security Expert Training Institute uit voor professionals

9 oktober 2020

Fortinet introduceert de nieuwe gratis dienst Information Security Awareness & Training. Deze dienst is bedoeld voor organisaties die hun werknemers willen voorlichten over de toenemende risico’s rond cyberaanvallen. Information Security Awareness & Training, een nieuw initiatief van het Network Security Expert (NSE) Training Institute van Fortinet, is geschikt voor elke organisatie die geïnteresseerd is in het implementeren of vervangen van een bewustwordingsprogramma voor informatiebeveiliging dat aan de eisen van NIST 800-50 en NIST 800-16 voldoet. Het NSE biedt certificeringen op acht niveaus. Elke certificering levert (ISC)2-credits op voor professionals die hun status van Certified Information Systems Security Professional willen behouden. Dit vergroot de waarde van de certificeringen voor huidige en toekomstige beveiligingsprofessionals.

Nieuwe loopbaantrajecten

Als reactie op de pandemie heeft Fortinet alle zelfstudiemogelijkheden voor gevorderden van het NSE gratis beschikbaar gesteld voor iedereen die nieuwe vaardigheden wil opdoen of diens vaardigheden wil uitbreiden. Dat geldt onder meer voor IT-professionals, studenten, veteranen en werkzoekenden. Doordat werknemers van de ene op de andere dag zijn gaan thuiswerken, hebben organisaties behoefte aan specialistische vaardigheden voor het effectief beveiligen van de toegang op afstand tot het bedrijfsnetwerk en de nieuwe omgevingen die door thuiswerken zijn ontstaan. Fortinet heeft als gevolg van deze ontwikkelingen een sterke opleving in de vraag naar zijn NSE-trainingen en -certificeringen bemerkt. 

Door de toegang tot NSE-training uit te breiden met gratis cursussen wil Fortinet nieuwe loopbaantrajecten creëren voor mensen die hun beveiligingskennis willen opvoeren of een carrière in cybersecurity ambiëren. Deze gratis cursussen bereiden deelnemers voor het op het behalen van de bekroonde NSE-certificeringen. Deze helpen hen om de aandacht van potentiële werkgevers te trekken en hun loopbaan een impuls te geven. Volgens een recente enquête over het tekort aan beveiligingsvaardigheden geeft 82% van alle organisaties de voorkeur aan kandidaten die over certificeringen beschikken. 94% van de respondenten is van mening dat hun certificeringen hun beter hebben bereid voor hun huidige beveiligingsfunctie. 

Rob Rashotte, vice president Global Training & Technical Field Enablement bij Fortinet: “Organisaties moeten ervoor zorgen dat hun werknemers weten hoe ze uiteenlopende cyberbedreigingen kunnen identificeren en zich daar tegen kunnen beschermen. Volgens een rapport van het Ponemon Institute steeg het aantal bedreigingen door insiders tussen 2018 en 2020 met 47%. Dat betekent dat ze een levensgroot gevaar voor organisaties vertegenwoordigen. Tegelijkertijd zijn IT-professionals voortdurend op zoek naar kansen om nieuwe kennis op te doen en hun beveiligingsvaardigheden aan te scherpen. Om in beide behoeften te voorzien rolt Fortinet de gratis dienst Information Security Awareness & Training uit, evenals andere initiatieven voor permanent leren. Dit sluit aan op het niet aflatende streven van Fortinet om een einde te maken aan het tekort aan vaardigheden op het gebied van cybersecurity en zijn activiteiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This