Kingston Digital presenteert nieuwe gecodeerde 128GB DataTraveler 2000 USB

22 september 2020

Kingston Digital Europe Co LLP, onderdeel van Kingston Technology Company, kondigt de nieuwe 128GB DataTraveler 2000 (DT2000) gecodeerde USB-stick aan.

De DT2000 is voorzien van een alfanumeriek toetsenbord waarmee gebruikers de schijf kunnen vergrendelen met een woord- of cijfercombinatie. Deze gemakkelijk te gebruiken pincode biedt een extra beschermingslaag. Voor extra beveiliging wordt een automatische vergrendeling geactiveerd. Dit gebeurt wanneer de schijf van het hostapparaat wordt verwijderd, maar niet goed wordt uitgeschakeld voordat deze wordt uitgeworpen.

“Hoewel USB-sticks met een lagere capaciteit hun eigen voordelen bieden, zijn gecodeerde sticks met een grotere capaciteit een noodzaak geworden. Naarmate meer mensen thuis werken, is het een vereiste dat grotere hoeveelheden gevoelige gegevensbestanden veilig en snel overdragen kunnen worden”, aldus Oscar Escayola, Flash Business Manager bij Kingston Technology. “De 128 GB DT2000 sluit zich aan bij Kingston’s volledige lijn van gecodeerde, hoge capaciteit USB-sticks. De stick bied consumenten beveiligingsopties tot op militair niveau”.

De DT2000 is FIPS 140-2 Level 3 gecertificeerd en biedt 256-bit AES-hardwarematige versleuteling van militaire kwaliteit. De DT2000 is ontworpen voor wereldwijde IT security-professionals, kleine- tot middelgrote bedrijven, zakelijke eindgebruikers en voor iedereen die elektronische gegevensbescherming nodig heeft. Het coderingsproces vindt plaats op de stick, zonder dat er een spoor van de PIN-code op het systeem achterblijft. De schijf is OS-onafhankelijk, waardoor hij gemakkelijk kan worden ingezet in werkomgevingen waar meerdere apparaten en besturingssystemen in gebruik zijn.

De DataTraveler 2000 is beschikbaar in capaciteiten van 4 GB tot aan 128 GB en wordt ondersteund door een garantie van drie jaar met gratis technische ondersteuning.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This