Seeq sluit met succes Series B-financieringsronde af en voegt Cisco Investments toe als nieuwe investeerder

17 september 2020

Seeq Corporation, een aanbieder van geavanceerde productie- en analysesoftware voor Industrial Internet of Things (IIoT), kondigt aan dat het zijn Series B-financieringsronde heeft afgesloten met een investering van Cisco Investments, naast additionele financiering vanuit bestaande investeerders. De hernieuwde deelname is afkomstig van Saudi Aramco Energy Ventures, Altira Group, Chevron Technology Ventures, Second Avenue Partners, Next47, de venture-tak van Siemens en andere bestaande investeerders. Deze investeringsronde zal Seeq in staat stellen om de groei van haar bedrijf voort te zetten. Inc Magazine plaatste Seeq onlangs op plaats 261 van hun lijst van snelst groeiende bedrijven. Dit is een verbetering ten opzichte van 2019 toen Seeq op positie 369 stond.

Grote hoeveelheden data

Seeq stelt ingenieurs en wetenschappers die actief zijn voor organisaties in de procesindustrie in staat om snel grote hoeveelheden data te analyseren, voorspellingen te doen, samen te werken en inzichten te delen om de productieresultaten verder te verbeteren. Klanten van Seeq zijn bedrijven in de olie- en gas-, farmaceutische, chemische, energie-, mijnbouw-, voedingsmiddelen- en drankenindustrie en andere procesindustrieën. Deze financiering maakt het voor Seeq mogelijk de activiteiten op het gebied van productontwikkeling, verkoop en marketing verder te versnellen en de aanwezigheid van het bedrijf op internationale markten uit te breiden.

“We zijn verheugd onze Series B-financiering af ​​te ronden met de steun van Cisco om productieorganisaties in staat te stellen datagestuurde beslissingen te nemen”, zegt Steve Sliwa, CEO en mede-oprichter van Seeq. “Dankzij Seeq behoort de uitspraak ‘data rich but information poor’ ofwel ‘we beschikken over veel data maar helaas maar over weinig nuttige informatie’ definitief tot het verleden. Klanten kunnen nu 80 of 90 procent van hun tijd besteden aan het leveren van bedrijfswaarde. Ze zijn niet langer het grootste deel van hun tijd kwijt met het verzamelen, toegankelijk maken, voorbereiden en berekenen van data.”

“Cisco Investments is verheugd om Seeq te mogen ondersteunen om klanten geavanceerde data science-mogelijkheden te bieden die de operationele en zakelijke resultaten versnellen”, aldus Amit Chaturvedy, senior director Corporate Development van Cisco Investments. “Seeq kent een sterke waardepropositie voor de industriële markt en sluit goed aan bij Cisco’s focus op IoT en digitale transformatie van bedrijven.”

Set aan applicaties

Na afronding zal de Series B-financieringsronde voor Seeq de kapitalisatie met ongeveer 30 miljoen dollar zijn verhoogd. Dit is een aanvulling op eerdere Series B-financiering onder leiding van Altira Group en Saudi Aramco Energy Ventures. De totale investering in Seeq sinds de oprichting komt daarmee op ongeveer 65 miljoen dollar.

Seeq heeft een uitgebreide set aan applicaties ontwikkeld voor het analyseren en delen van inzichten in productiegegevens. Dit software-portfolio omvat onder andere Workbench voor eenvoudig te gebruiken geavanceerde analyses, Organizer voor het publiceren van rapporten en dashboards en Data Lab voor toegang tot Python-bibliotheken.

Seeq is wereldwijd beschikbaar via een uitgebreid netwerk van partners en systeemintegratoren. Deze bieden – naast de directe verkooporganisatie van Seeq in Noord-Amerika en Europa – training en ondersteuning in meer dan 40 landen.

Focus op cloud

De snelle groei van Seeq wordt gedeeltelijk gevoed door zijn samenwerkingsverbanden en de focus op cloud gebaseerde computing. Zo is Seeq beschikbaar op Amazon Web Services (AWS). Het bedrijf is bovendien een AWS Industrial Competency Partner en ondersteunt veel op AWS beschikbare services voor het opslaan van data. Denk aan Amazon Redshift, S3, evenals machine learning in SageMaker en andere services.

Op Microsoft Azure is Seeq sinds 2018 beschikbaar via de Azure Marketplace. Onlangs werd Seeq erkend als 2020 Microsoft Energy Partner of the Year Finalist. Ondersteuning voor Azure-services omvat Azure Synapse, Azure Data Lake, Azure Data Explorer, Azure Time Series Insights, Azure Notebooks voor integratie van machine learning en Power Automate.

Naast op cloud gerichte samenwerkingen maakt Seeq verbinding met een uitgebreide reeks platformen voor gegevensopslag van automatiseringsleveranciers voor on premise-toepassingen. Denk hierbij aan OSIsoft, Siemens, GE, Honeywell, Emerson Automation Solutions, Inductive Automation, AVEVA, AspenTech, Yokogawa en anderen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This