Altair treedt toe tot Avicenna Alliance voor medische innovatie

17 september 2020

Altair, leverancier van oplossingen voor productontwikkeling, high-performance computing (HPC) en data-analyses, is lid geworden van de wereldwijde Avicenna Alliance voor het versnellen van medische innovaties. Simulatie- en analysesoftware helpt medicijnen en zorgoplossingen zowel efficiënter als sneller te ontwikkelen.

Uitdagingen en risico’s minimaliseren

Nieuwe medicijnen en medische apparatuur worden voor de marktintroductie uitvoerig op mensen getest, met de daarvoor benodigde grote investeringen. Een deel van alle ontwikkelingen haalt nooit de markt en ook voor succesvolle medicijnen en apparatuur is dit een langdurige procedure. Tegenwoordig is het mogelijk om met behulp van geavanceerde simulatiesoftware en historische data aanzienlijk eerder in het ontwikkeltraject de effectiviteit van nieuwe medicijnen en apparatuur te identificeren. Dit betekent dat het werk van Avicenna Alliance leden zoals Altair helpt om de ethische en logistieke uitdagingen en risico’s tijdens het testen van nieuwe medicijnen en medische apparatuur tot een minimum te reduceren.

Digitaal transformeren zorginnovatie

“Het wordt tijd om de ontwikkeling van zorginnovaties digitaal te transformeren”, zegt James Scapa, oprichter en Chief Executive Officer van Altair. “Het verheugt ons daarom op een positieve wijze bij te kunnen dragen aan het werk en missie van de Avicenna Alliance, met als doel op een effectievere, efficiëntere en beter betaalbare wijze nieuwe medicijnen, apparatuur en diagnoses te ontwikkelen.”

“De behoefte om sneller zorginnovaties te ontwikkelen is nog nooit zo groot en dringend geweest”, zegt Thierry Marchal, Secretary General Avicenna Alliance. “Wij kijken uit naar de waarde toevoegde inzichten die mogelijk worden door de simulaties en data analyses van Altair. Deze helpen de steeds complexere wetenschappelijke uitdagingen op te lossen.”

Stakeholders verbinden

De Avicenna Alliance is in 2016 opgericht om alle stakeholders in de zorgsector te verbinden. Zowel leveranciers, zorgverleners, overheden en onderzoeksinstellingen kunnen profiteren van ‘in silico’ medicijnen en de realiseerbare kosten- en tijdsbesparingen in vergelijking met traditionele trials en testprocedures. Altair brengt decennia aan kennis en ervaring in over de toepassing van simulaties en data-analyses voor het verbeteren en standaardiseren van productontwikkelingen in de zorg.  

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This