Flowmon versnelt anomaliedetectie tegen cyberaanvallen

17 september 2020

Flowmon Networks introduceert ADS 11, een nieuw ontworpen versie van het Anomaly Detection System. Dankzij diverse interface- en performanceverbeteringen, ruisvrije inzichten en rapportages en een grotere schaalbaarheid, kunnen klanten veel sneller reageren op cyberaanvallen en andere security-incidenten. ADS 11 maakt tevens een aantal handmatige controles overbodig. 

Security is topprioriteit

Security wordt steeds belangrijker voor bedrijfsprocessen en is daarom een topprioriteit van CIO’s. Door het toenemend gebruik van mobiele apparatuur, cloud-services, IoT en vaker thuiswerken, ontstaan er echter meer en nieuwe aanvalsmogelijkheden voor cybercriminelen. Omdat traditionele oplossingen niet ontwikkeld zijn voor deze veranderingen, worstelen securitymanagers met het effectief beschermen van de bedrijfsassets. Flowmon ADS 11 is volledig herontworpen om afwijkingen sneller te detecteren en te rapporteren, via elke mogelijke ingang en blinde hoeken. De software levert securitymanagers duidelijke inzichten op waarmee zij direct actie kunnen ondernemen.

Meerdere detectiemethoden

Flowmon ADS 11 biedt een uitgebreid scala aan detectiemethoden die al het netwerkverkeer vanuit verschillende perspectieven continu analyseert. De software gebruikt een combinatie van machine learning, heuristische, statistische en op digitale handtekeningen gebaseerde analyses, waardoor elk type afwijkend gedrag snel wordt gedetecteerd. Door Flowmon ADS toe te voegen aan bestaande security-oplossingen kunnen organisaties een effectieve meerlaagse bescherming creëren tegen elke mogelijke cyberdreiging. Inclusief gerichte aanvallen tegen bedrijfskritische applicaties en systemen, of pogingen tot informatiediefstal. 

Nieuwe functionaliteit

ADS 11 is in zes taalversies leverbaar en bevat de volgende nieuwe functionaliteit: 

  • Architectuurverbeteringen: de ADS-engine kan op één appliance tot 100K flows per seconde analyseren op verdacht gedrag, terwijl meerdere appliances te koppelen zijn
  • Snellere detectiemethoden: detectiemethoden zijn geoptimaliseerd en herontworpen om zowel aanzienlijk sneller als nauwkeuriger te analyseren
  • Gestroomlijnde situationele waarneming: verbeterde interpretatie van details en events in ‘Event Details’ verkorten de reactietijd, ondersteund door een duidelijke uitleg en  indicatie van de mogelijke oorzaak
  • Gebruikersinterface: consolidatie van alle relevante informatie van elke module in een centraal dashboard en rapport verbetert het inzicht. Tevens visualiseert een nieuwe widget de totale securitystatus en is er een dashboard voor SecOps toegevoegd

“Het is de missie van Flowmon Networks om mensen in staat te stellen elk netwerk te kunnen beveiligen en managen, ongeacht de omvang en complexiteit”, zegt Petr Springl, VP Product Engineering van het bedrijf. “Flowmon ADS 11 is een aanzienlijk verbeterde nieuwe generatie oplossing voor het sneller detecteren van afwijkingen, om eenvoudiger en sneller te reageren. Wij hebben elk aspect van het softwareontwerp aangepakt om meer waarde toe te voegen en een betere partner voor securityverantwoordelijken te worden.¨ 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This