WeGroup is Tech Startup van het Jaar

14 september 2020

WeGroup uit Gent is verkozen tot de derde Tech Startup of the Year. De startup levert de virtuele assistent Louise. Zij helpt bedrijven uit de verzekeringswereld om hun klanten in minder tijd beter te bedienen. Runner-up is het Leuvense LynxCare. Dat jonge bedrijf treedt als partner op voor ziekenhuizen in het verwerken en beschikbaar maken van hun data op een gestructureerde en automatische wijze. 

Door de uitbraak van het coronavirus konden de pitch battles eerder dit jaar niet plaatsvinden. Deze zijn nu digitaal uitgevoerd. Iedere finalist is gevraagd om de pitch per video of audio toe te sturen. Die hebben de juryleden Frederik Tibau (expert digitale innovatie bij Agoria), Kris Poté (vicepresident bij Capgemini) en Peter Witsenburg (eigenaar van de Cloudmakelaar) beoordeeld op de parameters ‘markt’, ‘product’, ‘team’ en ‘toekomst’. Elk van de kandidaten kreeg ook enkele bijkomende vragen voorgeschoteld. Die gingen onder meer over hoe ze met privacy omgaan, waar hun verdienmodel ligt en hoe ze hun internationale expansie zien.

Uiteindelijk mag WeGroup zich de terechte prijswinnaar noemen, vertelt jurylid Peter Witsenburg. ‘Voornamelijk omdat ze zich positioneren in een toch wel traditionele markt van verzekeringen en hier ai-technologie toepassen. Ze hebben een indrukwekkende groei in aantal b2b-bedrijven en werknemers in minder dan een jaar tijd.’

‘WeGroup heeft in een tijdspanne van nauwelijks drie jaar een bijzonder mooi parcours gereden door zich zowel bij kleine makelaars als bij grote verzekeraars op de kaart te zetten’, vult Frederik Tibau aan. ‘Ook de internationale strategie van het bedrijf werpt duidelijk zijn vruchten af.’

Runner-up

LynxCare is als runner-up op de tweede plek geëindigd. Zij maken data mining-toepassingen bespreekbaar binnen de gezondheidssector, waar tot op heden nog steeds op basis van ervaring een diagnose wordt gesteld, in plaats van op de onderliggende data. De startup gooit al een tijdje hoge ogen in de ziekenhuissector, aldus het jurypanel, en draagt het potentieel in zich om ook op de Amerikaanse markt door te breken.

‘LynxCare vertrekt vanuit de veronderstelling dat het onverdedigbaar is voor ziekenhuizen om beslissingen te nemen die niet minstens door data geverifieerd zijn’, aldus Kris Poté. ‘Op basis van kunstmatige intelligentie en machine learning leggen zij zo de basis voor een resultaatgerichte zorg. Een uniek team van data wetenschappers en medische experts vormt een sterke combinatie.’

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This