Heficed lanceert nieuwe IP Health-functie

25 augustus 2020

Heficed, een leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, introduceert een nieuwe functie op de IP-adresmarkt – IP Health – waarmee IP-houders hun eigen adressen met meerdere databases kunnen vergelijken en bepalen of een van deze op de zwarte lijst staat als kwaadaardig. De uitrol zal fungeren als een extra waarborg om de kwaliteit van te leasen subnetten te waarborge. Het dient ook te helpen om de transparantie van de IP-leasemarkt te versterken.

Veel organisaties houden en publiceren lijsten met IP-adressen – zwarte lijsten – waarvan wordt vermoed dat ze kwaadaardig zijn. De redenen om een ​​adres op de zwarte lijst te zetten kunnen variëren van zoiets eenvoudigs als bulkmailen of het tegenkomen van een kwaadaardige website, tot geavanceerde phishing-aanvallen en opzettelijke DDoS-aanvallen. Sommige IP-houders weten misschien zelfs niet dat hun IP-adressen als vijandig worden beschouwd. Door IP Health te implementeren, kunnen klanten van de IP Address Market – die binnenkort van Heficed losgekoppeld worden om IPXO te worden – wekelijks of maandelijks efficiënt de status van hun IP-adressen controleren.

“IP Health zal het mogelijk maken om de reputatie van een subnet grondiger te controleren voordat het toegang krijgt tot de IP-adresmarkt”, aldus Aistis Zenkevicius, directeur R&D bij Heficed. “Het zal een geruststellende factor zijn voor alle betrokken partijen, aangezien IP-houders er zeker van kunnen zijn dat ze IP-adressen van dezelfde kwaliteit kunnen wegnemen die ze in de eerste plaats hebben ingebracht, terwijl we ervoor kunnen zorgen dat elke klant toegang heeft tot gezonde IP-adressen voor het opschalen van hun IP-adressen. bedrijf.”

Elke IP-eigenaar heeft een speciaal dashboard waarop de resultaten van de vorige scans worden weergegeven, evenals wanneer de volgende run is gepland. De uitrol begint als onderdeel van de IP Address Market en gaat verder naar IPXO, waar het na verloop van tijd meer aanpasbare functionaliteiten zal krijgen.

Volgens Vincentas Grinius, CEO bij Heficed, zal de IP Health-functie essentiële feedback geven, wat de transparantie van de algemene IP-leasemarkt zal versterken. “IP-leasing wordt door sommigen misschien nog steeds sceptisch bekeken, gefixeerd op de mentaliteit van vroeger, waar men dacht dat het concept zelf meer een grijs gebied was. Nu zijn IP’s gemigreerd van een premium naar een verhandelbaar product. Het laten zien van de werking van IP-screening en leasing het omslagpunt kunnen zijn voor degenen die nog aan de het begin staan ​​op het gebied van veiligheid en transparantie. “

Onlangs heeft Heficed de functie Geolocation geïntroduceerd op de IP-adresmarkt. In de komende maanden is het bedrijf van plan een aantal andere uit te rollen, zoals TAIP (take away IP’s), waarmee je gehuurde IP’s op een extern netwerk kunt plaatsen, en BYOIP (breng je eigen IP’s mee), waarmee je je eigen IP’s kunt meenemen en gebruiken. IP-bronnen op de infrastructuurstack van Heficed.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This