DevOps-platform van Eficode erkend in Gartner Hype Cycle 2020

26 augustus 2020

Eficode, een Europees aanbieder op het gebied van applicatie-ontwikkeling volgens de DevOps-methodiek (integrale aanpak bij het programmeren, testen en operationeel in gebruiknemen) is erkend in de Gartner Hype Cycle for Agile en DevOps, 2020. Het Hype Cycle-rapport bevat een opsomming van de belangrijkste methodieken en technologieën die ​​DevOps ondersteunen.

Het Gartner-rapport noemt op basis van de terugkoppeling van gebruikers, Eficode een voorbeeld van een leverancier van een DevOps Value Stream Management Platform (VSMP).

“Om agile en DevOps-projecten op te schalen, hebben organisaties een DevOps VSMP nodig. Dit platform biedt inzicht in metrische gegevens op een hoger niveau”, schrijft Hassan Ennaciri, Senior Director & Analyst bij Gartner, in het rapport. “Een DevOps VSMP integreert de voorhanden DevOps-tools en orkestreert alle activiteiten binnen het ontwikkelproject. Op die manier krijgen productteams de flexibiliteit en vrijheid bij het selecteren van hun tools, maar weten zij zich toch verzekerd van een eenvoudige integratie met de bestaande DevOps-toolchains of Value Stream Delivery Platforms (VSDP’s).”

Gartner Hype Cycles tonen een grafische weergave van de volwassenheid en acceptatie van technologieën en applicaties en hoe deze mogelijk relevant zijn voor het oplossen van reële zakelijke problemen en het benutten van nieuwe kansen. De Gartner Hype Cycle-methodologie biedt inzicht in hoe een technologie of applicatie zich in de loop van de tijd zal ontwikkelen.  Voor IT-managers vormen de rapporten een solide bron van kennis over de implementatie en het beheer van technologie binnen de context van hun specifieke bedrijfsdoelen. (2) Meer informatie over de Hype Cycle is hier te vinden .

“We hebben het Eficode ROOT DevOps-platform gebouwd om organisaties te helpen bij het beheren van hun softwarelevering en DevOps-toolchain. Met Eficode ROOT leveren afnemers van onze diensten sneller klantwaarde, beheren ze kwaliteits- en compliance-gerelateerde risico’s en verbeteren ze de broodnodige zichtbaarheid van softwareontwikkeling ”, aldus Ilari Nurmi, CEO bij Eficode. “We zijn verheugd dat Gartner, ‘s werelds toonaangevende onderzoeks- en adviesbedrijf, ons heeft erkend in hun rapport. We zien het als een geweldig bewijs van succes voor het werk dat we doen.”

Eficode heeft zich bewezen bij bedrijven in alle bedrijfstakken door hen te helpen bij hun DevOps-projecten. Voorbeelden: Sennheiser (embedded software); DNA (nu onderdeel van telecombedrijf Telenor); OP (financiële diensten).

Onlangs heeft Eficode een overeenkomst aangekondigd met Bankdata , één van de grootste financiële technologiebedrijven in Denemarken, voor het leveren van het Eficode ROOT DevOps Platform. De bank verwerft daarmee een platform dat de beste individuele oplossingen in softwareontwikkeling en -operaties integreert in een continue waardestroom.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This