Serverius verhoogt beschikbaarheid en kwaliteit colocatiediensten met Panduit

25 augustus 2020

Panduit, leverancier van oplossingen voor netwerkinfrastructuren, werkt samen met het Nederlandse datacenter-bedrijf Serverius IT infrastructure aan het verhogen van de beschikbaarheid en kwaliteit van colocaties. Met datacenters in Apeldoorn, Dronten en Meppel is Serverius de grootste onafhankelijke leverancier in Nederland van colocaties, connectiviteit en cybersecurity-diensten. Het bedrijf heeft voor Panduit gekozen door het proactief meedenken over oplossingen die de beschikbaarheid en kwaliteit van colocaties verhogen en de mogelijkheid maatwerk te leveren.

Oplossing voor toekomstige ontwikkelingen

Serverius levert al ruim tien jaar colocatiediensten, connectiviteit en cybersecurity aan Internet serviceproviders, cloud- en webhosting-providers en een groot aantal bedrijven. “Zo’n 80% van onze omzet is afkomstig van klanten buiten Europa, die met Serverius zaken doen vanwege de beschikbaarheid en kwaliteit van onze dienstverlening”, zegt CEO Gijs van Gemert. “Om deze beide naar een hoger niveau te tillen zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe leverancier voor alle benodigde racks, goten en intelligente stroomvoorziening. Veel leveranciers kunnen met opties wel enig maatwerk leveren, maar Panduit toonde vanaf het eerste contact interesse om in samenwerking met onze engineers een nieuwe standaard voor de toekomstige ontwikkelingen te implementeren. Daardoor hebben wij nu bijvoorbeeld brede en diepe 51u racks met geïntegreerde intelligente PDU’s, voor de volgende generatie actieve apparatuur.” 

Synergiekansen

“Bij Serverius hebben wij een op de toekomst voorbereide colocatie in Dronten geïmplementeerd door de engineers van beide bedrijven nauw te laten samenwerken”, zegt Robert Dogan, Account Executive Datacenter – Colocation & Cloud van Panduit. “Gezien de groeiambities van het bedrijf is deze gerealiseerde oplossing ook een blauwdruk voor meerdere colocaties. Verder biedt de samenwerking interessante synergiekansen, omdat wij andere potentiële klanten de nieuwste ontwikkelingen bij Serverius in de praktijk kunnen laten zien en ze daarmee in contact brengen met een leverancier van complementaire services.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This