Oracle Cloud VMware-oplossing nu beschikbaar in alle regio’s en in Oracle Dedicated Region Cloud@Customer

12 augustus 2020

Voortbouwend op de lancering van Oracle Cloud@Customer eerder deze maand, zet Oracle een agressief duwtje in de rug om flexibiliteit en schaalgrootte te leveren die klanten helpen, waar ze zich ook bevinden in hun cloud-transformatie. Vandaag kondigde Oracle de beschikbaarheid aan van Oracle Cloud VMware Solution, een dedicated, cloud-native VMware-gebaseerde omgeving die bedrijven in staat stelt om hun productie VMware-workloads eenvoudig te verplaatsen naar Oracle Cloud Infrastructure. Oracle Cloud VMware Solution biedt klanten dezelfde ervaring in de cloud als in on-premise data centers. Bovendien is de oplossing naadloos integreerbaar met Oracle’s tweede generatie cloudinfrastructuur. Oracle Cloud VMware Solution is nu beschikbaar in alle publieke regio’s en in Dedicated Region cloud instances van klanten.

Uniek aan Oracle Cloud VMware Solution, is dat klanten volledige toegang tot en controle over hun VMware-omgeving hebben, zonder beperkingen, om productiebedrijfsapplicaties in de cloud te draaien. Naast de integratie met Oracle Autonomous Database en andere Oracle Cloud-diensten biedt de oplossing klanten op unieke wijze controle over de gebruikte versies van vSphere, beveiligingstools en automatiseringsdiensten. Klanten kunnen ook bestaande Oracle-apps en -databases die op vSphere draaien, migreren naar Oracle Cloud VMware Solution om te profiteren van de schaalbaarheid en economische voordelen van de cloud. Klanten kunnen nu de kernfuncties en -mogelijkheden van VMware Cloud Foundation op Oracle Cloud Infrastructure gebruiken en implementeren, terwijl ze dezelfde VMware-standaardtools gebruiken om hun omgeving te upgraden, te patchen en te tunen, zodat  productie kan worden ingezet voor essentiële workloads.

 “Entel heeft meer dan 60 productieapplicaties gemigreerd naar Oracle Cloud Infrastructure, inclusief onze klantenbetrokkenheid, business intelligence en risicomanagementsystemen, die essentieel zijn voor onze missie”, aldus Helder Branco, chief technology officer van Entel. “We hebben een sterk technisch team, waaronder veel VMware-experts, dus een beheerde VMware-service is niet nuttig. We hebben administratieve toegang nodig tot de VMware-software, zodat we de controle over elk aspect van de omgeving kunnen behouden. Oracle Cloud VMware Solution biedt mijn team exact dezelfde ervaring die ze hadden in het datacenter, maar met cloudelasticiteit en toegang tot Oracle Cloud-diensten, wat een snel, eenvoudig en kosteneffectief pad biedt om onze VMware-gebaseerde applicaties te migreren naar de cloud. Als gevolg daarvan zijn de prestaties drastisch toegenomen, is de downtime bijna nul en hebben we een daling van 50 procent gezien in het aantal klantenservicetickets”.

Oracle Cloud VMware Solution is VMware Cloud Verified, wat klanten het vertrouwen geeft dat ze de volledige set VMware-mogelijkheden gebruiken, met consistentie, performantie en interoperabiliteit voor hun VMware-workloads. De dienst is gebaseerd op VMware Cloud Foundation om VMware vSphere, NSX, vSAN en geïntegreerd beheer aan te bieden, en een drie-node-computecluster dat kan worden opgeschaald tot 64 nodes per cluster en meerdere clusters in dezelfde omgeving. Met volledige toegang tot de onderliggende host- en VMware-omgeving kunnen klanten gebruik maken van belangrijke diensten die niet beschikbaar zijn op andere publieke clouds, zoals VMware Host Client voor ESXi-beheer. Naast volledige controle over hun VMware-service krijgen klanten toegang tot meer dan 50 Oracle Cloud-diensten die onder meer computing, netwerken en opslag omvatten, alsook Containers, Kubernetes en Digital Assistants die de modernisering en ontwikkeling van applicaties ondersteunen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This