LiveRamp wordt geïntegreerd in Identity Hub van PubMatic

13 augustus 2020

PubMatic gaat de samenwerking met LiveRamp verder uitbreiden. De neutrale, pseudonieme, mensgerichte identifier van LiveRamp zal beschikbaar zijn in Identity Hub, de Prebid Server-gebaseerde oplossing voor identiteitsbeheer van PubMatic. Identity Hub is hard op weg om de marktstandaard te worden voor uitgevers die meerdere identiteitsoplossingen willen beheren en hun inkomsten willen maximaliseren. De samenwerking zorgt ervoor dat demand-side platforms (DSP’s) en adverteerders hun doelgroepen beter kunnen bereiken. Bovendien nemen de schaalbaarheid en prestaties toe. De integratie is mogelijk via het open web en zal binnenkort beschikbaar zijn op mobiele apps en connected TV (CTV). Dit resulteert in een betere monetization voor uitgevers, terwijl het de weg vrijmaakt voor een toekomst zonder cookies.

“Binnen de sector wordt al geruime tijd gepraat over het afschaffen van third-party cookies. Ondanks dat die deadline nadert, zien we ook steeds vaker dat apparaatidentificatie en nieuwe vormen van inventarisatie aan banden worden gelegd”, aldus Travis Clinger, senior vice president, head of addressability and ecosystem bij LiveRamp. “Dit versterkt de vraag naar mensgerichte identifiers en interoperabele oplossingen die neutraal blijven en de klantervaring behouden. Met PubMatic als een van onze grootste supply-side-platformpartners, kunnen we identity resolution wereldwijd verder opschalen. Dit levert niet alleen waarde op voor uitgevers en kopers, maar creëert ook een vertrouwd ecosysteem waar iedereen, en vooral de consument, van profiteert.” 

Dankzij de uitgebreide samenwerking tussen PubMatic en LiveRamp kunnen uitgevers de Authenticated Traffic Solution (ATS) van LiveRamp implementeren. Zo kunnen ze hun inventory moeiteloos aansluiten op de identifier van LiveRamp via het open web en binnenkort ook via mobiele apps en CTV. Deze functionaliteit is beschikbaar via Identity Hub en kan zowel afzonderlijk als binnen OpenWrap, PubMatics omnichannel header bidding-oplossing, worden ingezet. De toegang tot zowel de identiteitsinfrastructuur als ATS van LiveRamp brengt de geauthenticeerde data van uitgevers samen met de vraag van marketeers. Dit komt zowel het rendement als het bereik ten goede. Tegelijkertijd wordt de omnichannel-monetization van PubMatics uitgevers verbeterd, zonder afhankelijk te zijn van third-party cookies.

Wereldwijd maken steeds meer uitgevers gebruik van Identity Hub. Deze oplossing biedt uitgevers en kopers de mogelijkheid om programmatic te handelen via hun favoriete identiteitsaanbieder, waaronder LiveRamp. Daarbij wordt de privacy en keuzevrijheid van de consument gewaarborgd en gerespecteerd. Met Identity Hub kunnen adverteerders het bereik, de inhoudelijke relevantie en de ROI van hun campagnes aanzienlijk vergroten. Het is nu eenvoudig voor kopers om doelgroepen te bereiken via het open web. Dit is vergelijkbaar met het gemak en de schaal van adverteren op een wallen garden – maar dan met meer transparantie, controle en premium content. 

“We kijken ernaar uit om mensgerichte bereikbaarheid niet alleen naar het web en mobiele apps te brengen, maar ook naar CTV dankzij LiveRamps brede dekking in de buyer-community en sterke focus op gebruikersprivacy”, aldus Andrew Baron, vice president of marketplace bij PubMatic. “Door deze wereldwijde samenwerking met LiveRamp kunnen we buyers een aanzienlijk groter bereik bieden en hen in staat stellen gebruikers beter te bereiken. Bovendien wordt de monetization van uitgevers aanzienlijk verbeterd. Dit is essentieel aangezien steeds meer partijen binnen het ecosysteem van digital advertising zoeken naar alternatieven voor third-party cookies.”

“De integratie van LiveRamps mensgerichte identifier in onze Identity Hub zorgt ervoor dat demand-side platforms en adverteerders profiteren van verbeterde bereikbaarheid, schaalbaarheid en prestaties”, aldus Siebren Roorda, Regional Director Benelux & Frankrijk bij PubMatic. “We zijn benieuwd naar de toegevoegde waarde die deze samenwerking zal opleveren voor zowel uitgevers, kopers als consumenten.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This