Nieuwe NVMe SSD’s en NVMe-oF-oplossingen van Western Digital

23 juli 2020

Western Digital introduceert nieuwe storage-oplossingen voor moderne gegevensinfrastructuren met als basis de Ultrastar NVMe SSD’s en aangedreven door NVMe-oF. De nieuwe dual-port, hoogwaardige Ultrastar DC SN840 NVMe SSD’s en de interne RapidFlex NVMe-oF-controllers zijn standalone oplossingen. Gecombineerd vormen ze het nieuwe OpenFlex Data24 NVMe-oF Storage Platform, een shared storage JBOF (Just a Bunch of Flash) behuizing die de waarde van NVMe uitbreidt naar meerdere hosts via een ethernet fabric netwerk met lage latency. 

Met de uitbreiding van het datacenterportfolio vereenvoudigt Western Digital de overstap naar efficiëntere NVMe SSD’s en geavanceerdere gedeelde opslagarchitecturen, zodat de data-infrastructuur van klanten kan voldoen aan de veranderende eisen van prestatiegerichte applicaties en workloads.
In de huidige digitale economie waarin elke microseconde telt, zijn hyperscale cloud- en enterprise-datacenters constant bezig om knelpunten op te lossen om compromisloze prestaties en beschikbaarheid van essentiële applicaties te garanderen. Ondertussen moeten ze ook gelijke tred houden met ongekende datagroei. Hierdoor versnelt de acceptatie van NVMe- en NVMe-oF-oplossingen. 

Industrie-analistenbureau IDC verwacht dat hyperscalers, OEM’s en IT-organisaties verouderde SATA- en SAS-interfaces blijven opgeven, terwijl de ontwikkeling van NVMe voor 2018-2023 op 38 procent samengestelde jaarlijkse groei is geraamd. “De toekomst van flash is ongetwijfeld NVMe, want het draait allemaal om snelheid, efficiëntie, capaciteit en kosteneffectieve schaalbaarheid, en NVMe-oF tilt dit naar een hoger niveau”, zegt Jeff Janukowicz, vice-president onderzoek bij IDC. “Veel krachtige applicaties vormen inmiddels de steunpilaren voor belangrijke bedrijfsfuncties. We verwachten dat door deze ontwikkeling het gebruik van NVMe in datacenters voor wereldwijde ondernemingen verder zal uitbreiden.”

Ultrastar DC SN840 datacenter NVMe SSD

De Ultrastar DC SN840 Gen3.1 NVMe SSD is de derde generatie van de succesvolle storage-toepassing met een verticaal geïntegreerde interne NVMe-controller, firmware en 96-laags 3D TLC NAND-technologie. 

De Ultrastar NVMe SSD stelt zakelijke klanten in staat naadloos over te stappen van SATA en SAS naar NVMe. De SSD levert concurrerende prestaties tot 780K / 250K random lees/schrijf IOPS en capaciteiten tot 15,36TB met een drop-in U.2 15mm formfactor. De uitgebreide reeks grootzakelijke functies omvat 1 en 3 DWPD, volledige bescherming tegen stroomverlies en TCG-encryptie. De Ultrastar DC SN840 NVMe SSD vormt daarmee de ideale oplossing voor een groeiend aantal bedrijfskritische applicaties die superieure lees/schrijf- en gemengde workloadprestaties, lage latency en dual-port hoge beschikbaarheid vereisen – van high-performance computing (HPC), cloud computing, SQL en NoSQL-databases, virtualisatie (VM’s/containers), AI/ML en data-analyse.

OpenFlex Data24 NVMe-oF opslagplatform

Op NVMe gebaseerde opslag biedt enorme prestatieverbeteringen voor DAS, SAN en NAS. Echter kan een traditionele datacenter-infrastructuur het volledige potentieel van NVMe SSD’s beperken. Dit resulteert in onderbenutting van waardevolle opslagbronnen, inefficiënte datasilo’s en dure operationele kosten. 

OpenFlex Data24 gaat deze uitdagingen aan door de volledige bandbreedte van Ultrastar NVMe SSD’s te delen door meerdere hosts via een ethernet fabric met lage latency, alsof ze lokaal aangesloten waren op de PCIe-bus in x86-servers. Dit biedt operators van datacenters meer flexibiliteit om de capaciteit op te schalen en efficiënter gebruik te maken van uitgesplitste flash-opslag waarmee betere prestaties voor de meest veeleisende workloads bereikt worden.

OpenFlex Data24 biedt ruimte aan maximaal 24 hot-swappable Ultrastar DC SN840 NVMe SSD’s en een gedeelde opslagcapaciteit tot 368 TB in een compacte 2U-vormfactor. Dit maakt het platform zeer geschikt voor uitbreiding van serveropslag en schaalbare software-gedefinieerde opslag (SDS)-omgevingen. 
Het holistische ontwerp bevat ook nieuwe RapidFlex RDMA-compatibele NVMe-oF-controllers voor een zeer ruime netwerkconnectiviteit en extreem laag stroomverbruik. Maximaal zes hosts kunnen direct worden aangesloten met 100 Gb ethernet, zonder dat een externe switch nodig is. RapidFlex-controllers bieden een latency van minder dan 500 nanoseconde voor platformprestaties van meer dan 13M IOPS of 70 GB bij het toevoegen van maximaal zes netwerkadapters aan de OpenFlex Data24.

OpenFlex Data24 is gebouwd voor hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid op enterprise-niveau. Het platform kan worden aangesloten als gedeelde opslag in krachtige infrastructuurimplementaties of worden gebruikt als een uitgesplitste bron om virtuele opslagsystemen samen te stellen. Het platform is volledig interoperabel met de bekroonde OpenFlex F-serie, de enige open composable disaggregated infrastructure (CDI) -oplossing ter wereld.

“Gegevensinfrastructuur is nog nooit zo belangrijk geweest voor de wereldeconomie als nu”, zegt Barber Brinkman, Sr Business Development Manager EMEAi bij Western Digital. “Als leverancier van essentiële data-infrastructuur is het onze missie om ondernemingen te helpen bij het ontwerpen van toekomstgerichte datacenters om bedrijfskritische applicaties en bandbreedteverslindende werklasten op grote schaal te ondersteunen. Meer dan ooit wordt vertrouwd op het leiderschap van Western Digital op het gebied van NAND flash, HDD’s met enterprise-capaciteit en ondersteunende technologieën. We doen er alles aan om bedrijven te helpen bij de overstap naar NVMe en de overstap naar nieuwe samenstelbare architecturen die de waarde van hun dataopslag-bronnen kunnen maximaliseren.”

De Ultrastar DC SN840 NVMe SSD is vanaf volgende maand beschikbaar. Het OpenFlex Data24 NVMe-oF Storage Platform zal in het najaar verkrijgbaar zijn met een beperkte garantie van vijf jaar. RapidFlex NVMe-oF-controllers zijn nu beschikbaar.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This