Acronis neemt DeviceLock over

23 juli 2020

Acronis neemt DeviceLock over. DeviceLock voorziet ondernemingen en overheidsinstellingen van over de hele wereld van software ter voorkoming van dataverlies op endpoint devices en poorten. DeviceLock wordt een volledige dochteronderneming van Acronis. 

DeviceLock, leider op het gebied van preventie van dataverlies (Data Loss Prevention, oftewel DLP) op endpoint devices, beschermt wereldwijd 4 miljoen computers, in meer dan 5.000 organisaties en in tal van sectoren, waaronder het bankwezen en financiële dienstverlening, medische zorg, farmacie, overheid en defensie, productie en retail. 

Datalekken voorkomen bij de bron 

DeviceLock DLP anticipeert op het feit dat bijna twee derde van alle ernstige datalekincidenten wordt veroorzaakt door werknemers, contractanten of bezoekers. Hetzij per ongeluk of met slechte bedoelingen. De oplossingen van DeviceLock zijn ontworpen om datalekken te voorkomen bij de bron en beschermen waardevolle data tegen insider threats, dreiging van binnenuit. Acronis gaat de technologie van DeviceLock integreren in het Acronis Cyber Platform, waardoor nieuwe services beschikbaar komen via de Acronis Cyber Cloud Solutions-portal. Tegelijkertijd blijft Acronis werken aan nieuwe versies van het DeviceLock DLP-complex, met behoud van volledige technische ondersteuning. De verwerving van de nieuwe mogelijkheden helpt Acronis om haar missie nog beter te volbrengen: het bieden van ongeëvenaarde cyberbescherming voor elk bedrijf. 

Volledigde DLP-suite DeviceLock 

Met DeviceLock’s volledige DLP-suite zal Acronis klanten en partners een eenvoudige en betaalbare aanpak aanbieden ter voorkoming van datalekken vanuit Windows- en Mac-laptops, desktopcomputers en virtuele Windows-sessies en -applicaties. Deze bestrijken de vijf vectoren van cyberbescherming: veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en bescherming (SAPAS) van alle data, applicaties en systemen. 

“Door de oplossingen van DeviceLock aan ons portfolio van cyberbeschermingsproducten en -services toe te voegen, bieden we onze partners en klanten eenvoudig toegang tot DLP-functionaliteit voor endpoints, tegen een gunstige prijs,” stelt oprichter en Executive Officer Serguei “SB” Beloussov van Acronis. “Om nog meer mogelijkheden aan ons bestaande repertoire toe te voegen kijken we naar de mogelijkheden om zelf nieuwe oplossingen ontwikkelen, maar ook naar mogelijke overnames van andere toonaangevende leveranciers. De wereld van de IT-beveiliging verandert continu en we zijn vastbesloten om de evolutie van onze oplossingen voort te zetten, om te kunnen blijven voldoen aan de steeds veranderende wensen vanuit de markt.” 

Acronis Cyber Protect 

Met de services van DeviceLock stelt Acronis haar gemeenschap van 50.000 IT-partners in staat om de databeveiliging van hun klanten nog beter te managen. Met Acronis Cyber Protect beschikken zij over de benodigde controle en flexibiliteit om cyberbescherming aan te kunnen bieden en kunnen zij tegemoetkomen aan klantvragen wat betreft infrastructuurimplementatie op basis van locatie, budget en gebruiksscenario’s. Acronis blijft het cyberbeschermingsaanbod ook in de toekomst uitbreiden om optimaal te kunnen voldoen aan de vragen vanuit haar partners en klanten. 

“Door samen te gaan met Acronis kunnen we de productinnovatie versnellen, ons distributiekanaal uitbreiden en optimaal gebruikmaken van onze bestaande technologie om te voldoen aan de eisen van klanten”, aldus CTO en oprichter Ashot Oganesyan van DeviceLock. “Doordat we al bijna een kwart eeuw oplossingen leveren voor devicecontrole en preventie van datalekken op endpoints, weten we zeker dat deze overname miljoenen extra gebruikers zal gaan beschermen. Straks kunnen we over de hele wereld veilige en betrouwbare gegevensbeveiliging garanderen.” 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This