Fortinet introduceert SD-WAN-oplossing die multi-cloudomgevingen vereenvoudigt en optimaliseert

22 juli 2020

Fortinet introduceert vandaag Fortinet Secure SD-WAN for Multi-Cloud. Deze netwerk- en beveiligingsoplossing biedt een antwoord op veel voorkomende problemen met de prestaties van applicaties, het overzicht, de kosten en het beheer die kenmerkend zijn voor multi-cloudomgevingen door SD-WAN-functionaliteit naar uiteenlopende clouds en regio’s te brengen.

De meeste bedrijven – 93% volgens recente schattingen – hanteren inmiddels een multi-cloudstrategie. Ze doen een beroep op meerdere cloud providers om te voorzien in diverse behoeften, zoals disaster recovery, back-ups, het waarborgen van de veerkracht van applicaties en wereldwijde dekking. Het beheren en beveiligen van workloads in verschillende private en publieke clouds blijft echter een uitdaging. Veel organisaties kiezen ervoor om hun clouds te verbinden vanaf de rand van het WAN van hun datacenter op locatie. Deze traditionele aanpak is weliswaar veilig, maar zit multi-cloudtoepassingen in de weg. Het resulteert in complexe omgevingen, inconsistente netwerkprestaties en kostbare connectiviteit.

Fortinet Secure SD-WAN for Multi-Cloud biedt een nieuwe manier om te zorgen voor veilige en snelle verbindingen tussen workloads in verschillende publieke clouds op te zetten zonder de kosten en complexiteit op te voeren. Fortinet Secure SD-WAN for Multi-cloud is inzetbaar in de clouds van alle belangrijke cloud providers en biedt ondersteuning voor het inrichten van een consistente netwerkarchitectuur die gebruikmaakt van SD-WAN-connectiviteit tussen clouds. Applicatieontwikkelaars en IT-afdelingen kunnen op die manier een razendsnel netwerk en een beveiligingsarchitectuur implementeren die alle cloud-omgevingen met elkaar verbindt. Fortinet Secure SD-WAN for Multi-Cloud stelt bedrijven in staat om optimaal te profiteren van de voordelen van multi-cloudomgevingen dankzij:

  • een geautomatiseerde implementatie van een consistente netwerk-overlay voor de verschillende cloud-netwerken om de complexiteit te reduceren, de flexibiliteit te vergroten en IT-teams tijd te besparen
  • integraal overzicht en grip dankzij centraal beheer, waarbij de mogelijkheden van de uiteenlopende cloud-omgevingen worden verenigd met behulp van cloud-native integraties
  • een veilige overdracht van netwerkverkeer tussen clouds zonder de noodzaak van backhaul naar het datacenter; dit zorgt voor meer schaalbaar implementaties en minder latency
  • de mogelijkheid om op intelligente wijze verbindingen te selecteren op basis van de kenmerken van applicaties en een dynamische selectie van netwerkpaden; de prestaties en kosten kunnen worden geoptimaliseerd door het selecteren van de meest geschikte internetverbinding of leaselijn
  • een gebruikersvriendelijke API die programmeurs in staat stelt om de netwerk- en beveiligingseisen op consistente wijze vorm te geven.

Verbeterde prestaties op locatie en in de cloud

Fortinet biedt Secure SD-WAN aan als ingebouwde functie van zijn brancheleidende next-generation firewall FortiGate. Deze ngfw is voorzien van de eerste SD-WAN-ASIC binnen de branche. Dit zorgt voor een verbeterde gebruikservaring voor applicaties, snellere verbindingen en grotere kostenefficiëntie. FortiGate biedt tot 17 keer betere Security Compute Ratings dan concurrerende oplossingen.

Fortinet Secure SD-WAN for Multi-Cloud, dat wordt aangeboden via de virtuele appliance FortiGate-VM, wordt ondersteund door de gepatenteerde vSPU-technologie van Fortinet. Dit waarborg optimale prestaties in de cloud, zoals overdrachtssnelheden van meer dan 20 Gbps (tien keer hoger dan het branchegemiddelde) voor versleutelde IPsec-verbindingen via het publieke internet of leaselijnen. De oplossing zorgt daarmee voor lagere operationele kosten. Bedrijven kunnen binnen alle populaire cloud-platforms de FortiGate-VM implementeren en op locatie gebruikmaken van de marktleidende FortiGate-appliances. Op die manier kunnen ze profiteren van cloud-neutrale multi-cloudnetwerken zonder concessies te doen aan de beveiliging en het prestatievermogen.

SD-WAN-functionaliteit voor de hele organisatie

De Secure SD-WAN-oplossingen van Fortinet zijn ontwikkeld om complete organisaties veilig te houden. Dit is mogelijk door de inzet van fysieke appliances binnen grote datacenters, filialen, externe bedrijfslocaties en thuiskantoren en het gebruik van virtuele appliances in multi-cloudomgevingen. Alles wordt daarbij beheerd met één besturingssysteem in de vorm van de Fortinet Security Fabric. Organisaties kunnen hun netwerk- en beveiligingsregels hiermee naadloos toepassen op alle uiteenlopende omgevingen en cloud-platforms. Alle componenten van dit beveiligingskader worden voortdurend gevoed met actuele bedreigingsinformatie van FortiGuard Labs.

“Voor bedrijven die applicaties en workloads in meerdere clouds hosten is het belangrijker dan ooit om naadloze grip te hebben op de connectiviteit en de beveiliging binnen de complete infrastructuur op peil te houden”, legt John Maddison, executive vice president Products bij en CMO bij Fortinet uit. “De Secure SD-WAN-oplossingen van Fortinet bieden connectiviteit en beveiliging voor diverse cloud-infrastructuren en optimaliseren de gebruikservaring voor applicaties. Fortinet stelt bedrijven in staat om het potentieel van SD-WAN volledig te benutten door hen de mogelijkheid te bieden om deze technologie overal toe te passen: vanuit huis naar de cloud, van campusomgevingen naar de cloud, van het datacenter naar de cloud en nu van cloud tot cloud. Fortinet biedt de meest schaalbare, kostenefficiënte en veilige SD-WAN-oplossing die momenteel op de markt verkrijgbaar is.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This