Dynatrace breidt AI-functionaliteit uit voor Microsoft Azure

22 juli 2020

Dynatrace, specialist in software intelligence, heeft het Software Intelligence Platform uitgebreid met functionaliteit voor het automatisch monitoren van alle services die worden ondersteund door Microsoft Azure Monitor. Dat is Microsoft’s oplossing voor het verzamelen van telemetriedata over Azure-omgevingen. Door de extra meetgegevens te combineren met data die het Dynatrace-platform al verzamelt, krijgen klanten gedetailleerder inzicht in hybride cloudomgevingen waarvan Azure deel uitmaakt. Op basis daarvan zijn cloudservices sneller te implementeren en kunnen bedrijven effectiever digitaal transformeren. De nieuwe functionaliteit komt dit kwartaal beschikbaar.

Ruim 80 Azure Monitor services

Dynatrace voegt monitoringfuncties toe voor ruim 80 Azure Monitor services, die zowel gericht zijn op de workloads van applicaties en microservices, als infrastructuurservices. Daartoe behoren onder andere Azure HDInsight voor Apache Hadoop, Spark en Kafka, Azure Container Instances voor het eenvoudig implementeren van containers en Azure Kubernetes Service. De data van alle services wordt automatisch gecombineerd met de gedistribueerde monitoringdata over de gebruikerservaring die het Dynatrace-platform al verwerkt. Met de aanvullende data van Azure kunnen Dynatrace’s Smartcape en AI-engine Davis sneller afwijkingen en andere issues identificeren en prioriteren in Azure-omgevingen. Met als resultaat nauwkeurigere antwoorden die organisaties tijd, geld en resources besparen.   

Sneller en met minder risico’s services migreren

“Het Dynatrace-platform is speciaal ontwikkeld voor cloudomgevingen als Microsoft Azure, gebaseerd op intelligente automatiseringsfuncties”, zegt Steve Tack, Senior Vice President Product Management van Dynatrace. “Hoewel wij al langer inzicht op codeniveau bieden voor de gedistribueerde applicaties die in een Azure-omgeving draaien, maakt de toegevoegde functionaliteit het voor klanten mogelijk sneller en met minder risico’s services naar de cloud te migreren.”

Digitaal transformeren

“Door de behoefte om sneller digitaal te transformeren investeren bedrijven meer in cloudgebaseerde ontwikkelingen op basis van Microsoft Azure”, zegt Casey McGee, Vice President Global ISV Sales van Microsoft. “Het verheugt ons dat Dynatrace de AI-functionaliteit van het Software Intelligence Platform uitbreidt met monitoringfuncties voor alle Azure Monitor services. Automatisering en intelligentie zijn van cruciaal belang voor klanten die digitaal transformeren.” 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This