Dematic lanceert automatiseringsoplossing voor orderverwerking in food-markt

21 juli 2020

Dematic lanceert een nieuwe versie van haar ‘Order Fulfillment Solution’. Deze automatiseringsoplossing is speciaal ontwikkeld voor de proteïnemarkt (vis, pluimvee en vlees). De oplossing automatiseert het orderverzamelen, de distributie en de verzending, die vaak arbeidsintensieve processen zijn. Het kan zowel gekoelde als bevroren vis-, pluimvee- en vleesproducten in één systeem verwerken. Het hart ervan is een Dematic Multishuttle systeem dat automatisch producten opslaat, buffert, sorteert en in volgorde plaatst voor het verzamelen en monteren. De oplossing wordt samengesteld door een Dematic-transportsysteem, eigen pickstations met optioneel gerobotiseerd palletiseren en autonoom rijdende voertuigen (AGV’s) voor het transport te combineren. Verder controleert de Dematic iQ software alle logistieke processen en biedt mogelijkheden voor tracking en tracing, waardoor de nauwkeurigheid wordt gewaarborgd en pickfouten tot een minimum worden beperkt. Dit betekent dat de ‘Dematic Automated Order Fulfillment Solution for Protein’ zowel de orderverwerking efficiënter maakt, als zorgt voor een consistente transparantie in realtime.

“De toenemende eisen in de proteïnemarkt hebben ertoe geleid dat fabrikanten niet langer kunnen vertrouwen op handmatige orderverwerkingssystemen. Met onze oplossing zijn alle processen voor de orderwerking volledig te automatiseren en kunnen tegelijkertijd de snelheid, de opslagdichtheid, versheid, de nauwkeurigheid en de beschikbaarheid aanzienlijk worden verhoogd”, zegt Jessica Heinz, Hoofd Marketing en Bedrijfsontwikkeling Dematic Central Europe. De oplossing is specifiek afgestemd op de steeds complexer wordende klantenorders met betrekking tot pakketgroottes en -types en korte levertijden.

Het hart van het systeem is een Dematic Multishuttle, die in staat is om meerdere Stock Keeping Units (SKU’s) tegelijkertijd uit hetzelfde gangpad te halen, waardoor de doorvoercapaciteit van het systeem aanzienlijk wordt verhoogd. De grijpervingers van de telescopische armen van de shuttle kunnen een breder scala aan containertypes en -condities aan in verschillende temperatuuromgevingen, van gekoeld tot bevroren. Meervoudig diepe opslag en de gepatenteerde ‘Inter-Aisle-Transfer’ zorgen voor een soepele uitwisseling van goederen via verschillende shuttle-gangen, waardoor een zeer hoge opslagdichtheid mogelijk is. “Het systeem maakt dus een beter gebruik van de beschikbare ruimte mogelijk en bespaart energie en koelkosten”, zegt Heinz.

De ‘Dematic Automated Order Fulfilment Solution for Protein’ is modulair en schaalbaar. Het kan worden uitgebreid om te voldoen aan individuele eisen of worden aangevuld met andere beproefde, gestandaardiseerde Dematic-systemen. Zo kunnen bijvoorbeeld transportbanden, picking- en palletiseerrobots en automatisch geleide voertuigen in de oplossing worden geïntegreerd. Automatisering verbetert ook de veiligheid en ergonomie van de werksituatie in het magazijn doordat het niet meer nodig is om zware dozen in een koude werkomgeving handmatig te behandelen. De processen worden aangestuurd door de Dematic iQ software. Deze software zorgt er ook voor dat alle artikelen in real time te vinden zijn en biedt complete track and trace functies. Het biedt ook algoritmen voor een verscheidenheid aan opvraagscenario’s. “Onze oplossing zorgt dus voor een efficiëntere orderverwerking en helpt bedrijven een concurrentievoordeel te behalen met behulp van automatiseringstechnologie”, vat Heinz samen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This