IBM en Verizon Business werken samen aan 5G- en AI-oplossingen voor edge

20 juli 2020

Verizon Business en IBM gaan samenwerken aan 5G- en edge computing-innovatie om de toekomst van Industry 4.0 mogelijk te maken. De bedrijven zijn van plan om de hoge snelheid en lage latency van Verizon’s 5G en Multi-access Edge Compute (MEC)-mogelijkheden, IoT apparaten en edge-sensoren te combineren met IBM’s expertise in AI, hybride multi-cloud, edge computing, asset management en connected operations.

Veel industriële ondernemingen zijn vandaag de dag op zoek naar manieren om edge computing te gebruiken. Daarmee willen ze versnelde toegang tot bijna realtime, bruikbare inzichten in bedrijfsactiviteiten verkrijgen en zo de productiviteit verbeteren en kosten verlagen. Om aan deze behoefte tegemoet te komen, zullen de eerste oplossingen in het kader van deze samenwerking mobiele oplossingen zijn voor het traceren en beheren van activa. Deze helpen ondernemingen om hun activiteiten te verbeteren, de kwaliteit van de productie te optimaliseren en de veiligheid van hun werknemers te verbeteren.

Voor deze eerste oplossingen willen de twee bedrijven gebruikmaken van de draadloze netwerken van Verizon, waaronder het 5G Ultra Wideband (UWB)-netwerk en de Multi-access Edge Computing (MEC)-mogelijkheden. Maar ook van het ThingSpace IoT Platform en de Critical Asset Sensor (CAS)-oplossing van Verizon. Deze zullen samen met IBM’s marktleidende Maximo Monitor met IBM Watson en geavanceerde analytics worden aangeboden. De gecombineerde oplossingen kunnen klanten helpen bij het detecteren, lokaliseren, diagnosticeren en reageren op systeemafwijkingen, het in kaart brengen van de status van assets en het voorspellen van storingen in bijna real time. 

IBM en Verizon werken ook aan mogelijke gecombineerde oplossingen voor 5G- en MEC-compatibele use cases, zoals bijna realtime cognitieve automatisering voor industriële toepassingen. De gedecentraliseerde eigenschappen van edge computing brengt technologische middelen dichter bij de bron van de gegevens – d.w.z. waar de apparaten zich op een bedrijfslocatie bevinden. Dit kan helpen om vertragingen in de reactietijd te verminderen en de verwerkingssnelheden en betrouwbaarheid te verhogen. 5G’s lage latency, hoge downloadsnelheden en capaciteit kunnen het aantal apparaten dat binnen hetzelfde geografische gebied kan worden ondersteund verhogen. Dat geldt ook voor de mogelijkheid voor organisaties om met die apparaten in bijna real time te communiceren, met rekenkracht in de nabijheid van het apparaat. Dit kan betekenen dat innovatieve nieuwe toepassingen zoals op afstand bestuurbare robotica, bijna realtime cognitieve videoanalyse en automatisering van de fabriek nu mogelijk zijn. 

“De industriële sector ondergaat een ongekende evolutie nu bedrijven terugkeren naar hun volledige activiteiten, geholpen door nieuwe technologie om de kosten te helpen verminderen en de productiviteit te verhogen”, zegt Bob Lord, Senior Vice President, Cognitive Applications, Blockchain en Ecosystems bij IBM. “Door middel van deze samenwerking zijn we van plan voort te bouwen op onze langdurige relatie met Verizon. We willen industriële ondernemingen helpen profiteren van gezamenlijke oplossingen die zijn ontworpen om geschikt voor multi-cloud, beveiligd en schaalbaar te zijn, van het datacenter tot aan de rand van de onderneming.” 

“Deze samenwerking gaat over het mogelijk maken van de toekomst van de industrie in de Vierde Industriële Revolutie”, zegt Tami Erwin, CEO van Verizon Business. “De hoge snelheid en lage latency van Verizons 5G UWB Network- en MEC-mogelijkheden combineren met IBM’s expertise in AI en productie-automatisering op enterprise-niveau kan industriële innovatie op grote schaal opleveren. Dit kan bedrijven helpen de automatisering te verbeteren, verspilling te minimaliseren, kosten te verlagen en hun eigen klanten een betere reactietijd en klantervaring te bieden.” 

Verizon en IBM zijn ook van plan om samen te werken aan mogelijke gezamenlijke oplossingen ten behoeve van de veiligheid van werknemers, voorspellend onderhoud, productkwaliteit en productieautomatisering.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This