Flowmon in Gartner marktgids voor netwerkdetectie

17 juli 2020

Flowmon Networks is opgenomen in Gartner’s 2020 Market Guide for Network Detection & Reponse (NDR). Dit is een gevolg van de eerdere opname van het bedrijf in Gartner’s Network Performance Monitoring & Diagnostics Market Guide. Beide vermeldingen onderbouwen Flowmon’s visie om SecOps en NetOps te integreren voor zowel het reduceren van de ontdekkingstijd en impact van incidenten, als het besparen van kosten op overlappende securityfuncties. Flowmon-oplossingen worden in de Benelux onder andere gebruikt door het Amstelland Ziekenhuis en Haga Ziekenhuis, datacenterspecialist Equinix, de KBC bank en de NaWas van het NBIP. Enkele bekende lokale partners van het bedrijf zijn Heynen, Conscia, Infradata, aaZoo en Simac.

Complexere dreigingen

CISO’s staan onder een toenemende druk om de kritische infrastructuur van hun organisatie goed te verdedigen. Daarbij krijgen ze te maken met meer mogelijke aanvalspunten en steeds complexere bedreigingen. Omdat het onmogelijk is alle middelen continu te beschermen tegen elke mogelijke aanval, verschuift de mindset van ‘preventie en bescherming’ naar ‘detectie en reactie’. Tools voor netwerkdetectie en -reactie worden daarom een belangrijker onderdeel van de verdedigingsstrategie tegen cyberdreigingen. Met als doel securityrisico’s zo snel mogelijk te ontdekken en er overeenkomstig op te kunnen reageren. Gartner’s Market Guide geeft een analytisch inzicht in de snelgroeiende markt van NDR-tools.

Verdacht gedrag

Flowmon detecteert in realtime verdacht netwerkgedrag met behulp van machine learning, heuristiek en geavanceerde analyses. Daardoor zijn IT-securityprofessionals in staat om sneller risico’s en dreigingen te ontdekken die traditionele methoden omzeilen. Het maakt de volledige infrastructuur van een bedrijfsnetwerk, datacenter, hybride- en cloud-omgevingen inzichtelijk, inclusief al het versleutelde verkeer.

Veilige en transparante digitale netwerkomgeving

“De vermelding in Gartner’s NDR-categorie is een validatie van onze visie voor het creëren van een veilige en transparante digitale netwerkomgeving”, zegt Tonny van der Cammen, Presales Engineer Benelux van Flowmon Networks. “Daarin regisseren mensen het netwerk, inspelend op de snelle veranderingen in het securitylandschap.” 

“BYOD, het IoT en een cloud-first strategie maken het noodzakelijk om ‘east-west’ inzicht te hebben in de totale omgeving, onafhankelijk van de complexiteit en techniek”, vervolgt van der Cammen. “Verder moeten securityteams over functionaliteit beschikken waarmee zij indicatoren van incidenten snel kunnen detecteren en geautomatiseerd of handmatig reageren, afhankelijk van de oorzaak, context, impact en schaalfactor. Op basis hiervan ontwikkelen wij Flowmon.”  

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This