Google introduceert nieuwe mogelijkheden om beveiliging virtual machines te vereenvoudigen

20 juli 2020

Confidential VMs, nu in bèta, is het eerste product in het portfolio van Google Cloud voor beveiligde virtual machines. Google Cloud maakt al gebruik van verschillende isolatie- en sandboxtechnieken als onderdeel van de cloudinfrastructuur om de totale architectuur te beveiligen. Confidential VMs verhogen dit niveau door geheugenversleuteling aan te bieden waarmee klanten hun workloads in de cloud kunnen isoleren. Google Cloud is daarmee de eerste, grote cloudprovider die dit niveau van beveiliging en isolatie aanbiedt. Tegelijkertijd hebben klanten een gebruiksvriendelijke oplossing waarvoor geen code in apps gewijzigd hoeft te worden – zonder in te leveren op prestaties.

  • Huidige beschikbaarheid: Confidential VMs zijn beschikbaar in bèta op AMD EPYC CPUs en maken gebruik van de Secure Encrypted Virtualization (SEV)-functie die wordt ondersteund door tweede generatie AMD EPYC CPUs. 
  • Lees hier de technical blog over Confidential VMs.

Assured Workloads for Government biedt klanten de mogelijkheid om eenvoudig en snel een gecontroleerde omgeving te creëren waarin de toegangscontrole van het personeel automatisch wordt toegepast. Assured Workloads for Government stelt de overheids- en regionale of lokale instanties in staat om kritieke workloads in te zetten die gebruik maken van de nieuwste cloudcapaciteiten, zonder dat dit ten koste gaat van de compliance.

  • Huidige beschikbaarheid: Assured Workloads for government bevindt zich momenteel in Private Beta in Amerikaanse regio’s en zal in het najaar algemeen beschikbaar worden gesteld (met bètafuncties). 
  • Lees hier de technical blog van Google Cloud over Assured Workloads for government.

Verder lanceert Google BigQuery Omni, dat mede mogelijk is gemaakt door Anthos. Het gaat hier om een nieuwe en flexibele multi-cloud analyseoplossing waarmee bedrijven op een kosteneffectieve manier toegang krijgen tot data in Google Cloud, Amazon Web Services (AWS) en Azure (binnenkort). Met BigQuery Omni krijgen bedrijven de flexibiliteit die ze nodig hebben om datasilo’s af te breken en bedrijfsinzichten te creëren. Allemaal vanuit één enkele gebruikersinterface en zonder hoge kosten voor het verplaatsen van gegevens van andere cloud providers naar Google Cloud. BigQuery Omni is beschikbaar in Private Alpha voor AWS S3, met binnenkort ondersteuning voor Azure. BigQuery Omni ondersteunt Avro, CSV, JSON, ORC en Parquet. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This