SAP introduceert klantportaal SAP for Me

8 juli 2020

Klanten van SAP hebben voortaan toegang tot een nieuw klantportaal: SAP for Me. Het portaal biedt klanten een gepersonaliseerd en transparant overzicht van hun gehele SAP-productportfolio. Het portaal is ook beschikbaar voor het partnerkanaal.

SAP for Me fungeert als een centrale repository van relevante inzichten en interacties op basis van de rol en interesse van de klant. Het startscherm van het portaal is volledig aanpasbaar aan de voorkeuren van de gebruiker en toont contextspecifieke data, waarschuwingen of proactieve acties. Het biedt een geïntegreerd overzicht van alle belangrijke meldingen, statistieken en inzichten rondom het persoonlijke productportfolio. 

Klanten hebben via SAP for Me inzicht in hun licenties en cloudabonnementen, kunnen er lesmateriaal vinden en de status van supporttickets en relevante meldingen bekijken. Het portaal biedt klanten ten slotte gemakkelijk toegang tot hun meest gebruikte functionaliteiten voor snellere interacties en resultaten met SAP-producten en -diensten.

Drie primaire kanalen

Met SAP for Me geeft het bedrijf invulling aan de strategie om alle (potentiële) klanten via drie primaire communicatiekanalen te bedienen:

  • De website SAP.com fungeert als de digitale voordeur. Die geeft geïnteresseerden specifieke informatie, afgestemd op hun voorkeuren.
  • SAP for Me biedt bestaande klanten een persoonlijk portaal.
  • De SAP Community fungeert als centraal betrokkenheids- en kennisdelingsplatform.

De drie kanalen bieden samen een naadloze klantervaring tijdens alle soorten digitale interactie met SAP, op basis van een gedeeld technisch fundament.

Volgens Florian Roth, chief information officer van SAP, speelt SAP for Me een belangrijke rol in de digitale transformatie van organisaties die SAP gebruiken. “SAP for Me fungeert als een hub waar klanten toegang hebben tot een geconsolideerd overzicht van hun SAP-producten en -diensten, en als een digitale assistent die klanten begeleidt op hun reis naar de intelligent enterpriseVia het portaal bieden we een voorspellende klantenservice door klanten proactief te waarschuwen en hen relevante aanbevelingen te geven. Zo weten we zeker dat ze hun SAP-oplossingen ten volle benutten”, aldus Roth.

“SAP for Me is een geweldige portal”, zegt Sophie Stefano, projectmanager en financieel analist van hub.brussels, het Brusselse agentschap voor bedrijfsondersteuning. “Het is gebruiksvriendelijk, eenvoudig in navigatie en met een gepersonaliseerde weergave van de gegevens met precies het juiste detailniveau ook effectief. Het is intuïtief en leidt de gebruiker niet af met te veel details en mogelijkheden die we in de meeste gevallen niet zouden gebruiken.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This