Strategische verandering T-Systems: telecomdiensten wereldwijd gebundeld binnen Telekom Deutschland

7 juli 2020

In december 2019 kondigde T-Systems een aantal strategische veranderingen aan dat per 1 juli 2020 is ingegaan. Als onderdeel van de transformatie van T-Systems kondigde Adel Al-Saleh, CEO van T-Systems International,  aan dat de bedrijfsfocus zal liggen op IT- en digitaliseringsoplossingen en dat de  telecommunicatiediensten van T-Systems worden geïntegreerd in de B2B-eenheid van Telekom Deutschland. Als gevolg daarvan zijn 3000 werknemers van T-Systems in Duitsland, die verantwoordelijk zijn voor telecommunicatie en de openbare sector, overgegaan naar Telekom Deutschland. 

In 24 landen gaan 5.000 medewerkers van T-Systems over naar nieuwe dochterondernemingen van Telekom Deutschland, waaronder Deutsche Telekom Global Business Solutions. Deutsche Telekom bundelt haar activiteiten ook met internationale netwerkexploitanten (Deutsche Telekom Global Carrier) en het beheer van internationale netwerken (netwerkinfrastructuur). Hierdoor worden kleine en groot zakelijke klanten en multinationale ondernemingen wereldwijd bediend met een geïntegreerd telecommunicatieportfolio van Telekom Deutschland GmbH. Vanaf 1 juli 2020 start ook Deutsche Telekom Global Business Solutions Nederland B.V., met Vikash Ramnewash als Managing Director. Deutsche Telekom GBS en T-Systems blijven in een pand in Utrecht Papendorp en zullen nauw samenwerken om de continuïteit van de dienstverlening aan hun klanten te garanderen.

Grotere impact

De focus van T-Systems blijft gericht op informatietechnologie en digitaliseringsoplossingen voor de grote internationale bedrijven wereldwijd. “De huidige uitdagingen op het gebied van digitalisering vereisen een systeembenadering. Van toeleveringsketens tot gezondheidszorg, van mobiliteit tot openbare diensten. De Corona-pandemie heeft opnieuw aangetoond hoe nauw alles onderling is verbonden”, zegt Sake Algra, Managing Director van T-Systems Nederland. “Het nieuwe T-Systems pakt deze uitdagingen aan met de vertrouwde resultaatgerichte aanpak waarop onze langdurige klantrelaties zijn gebaseerd.”

Versnellen van ontwikkelingen als SD WAN

Deutsche Telekom heeft met de strategische keuze om alle telecomactiviteiten in een gefocuste unit samen te brengen een B2B Powerhouse gecreëerd. Door deze bundeling van krachten wordt de reikwijdte van het netwerk en efficiency groter. Nieuwe ontwikkelingen zoals SDWAN kunnen nu sneller gaan en de positie om de internationale klanten daarin van dienst verder te verbeteren.  

Schaalbare connectiviteit

Connectiviteit is essentieel voor zakendoen en wordt het best bereikt door een mix van particuliere, openbare en mobiele netwerken, waaronder 5G. Deze services moeten continu worden beheerd om beschikbaarheid, beveiliging en prestaties te garanderen. Deutsche Telekom Global Business Solutions levert deze garanties. De connectiviteitsdiensten van Deutsche Telekom zijn bovendien schaalbaar en worden afgestemd op de specifieke connectiviteitsvereisten van de zakelijke klanten.

T-Systems blijft de grootste IT-dienstverlener in Duitsland en een toonaangevende internationale marktspeler. De nieuwe positionering verscherpt de focus van T-Systems op de ontwikkeling, implementatie, integratie en exploitatie van particuliere en openbare infrastructuren en applicaties, waaronder strategische digitalisering en de gerelateerde transformatieoplossingen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This