Pascal Fiévez volgt Benoit Lemaire op als CEO van Civadis

3 juli 2020

Op 1 september 2020 zal Pascal Fiévez, director public & social sector van NRB, de fakkel overnemen van Benoit Lemaire als Chief Executive Officer van Civadis, het filiaal van de NRB Groep dat gespecialiseerd is in ICT-oplossingen voor de lokale overheden in Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De opdracht van Pascal Fiévez wordt de implementatie van het industrieel plan dat voorziet in een investering van meer dan negen miljoen euro voor de modernisering van het productengamma van Civadis.

Civadis is ontstaan als de fusie tussen Adéhis, dat reeds deel uitmaakte van de NRB Groep, en Stésud dat in 2013 werd overgenomen. Civadis maakt deel uit van de Adinfo-structuur, die voor 51% in handen is van NRB. Adinfo groepeert CEVI (Gent), Logins (Mechelen) en Civadis (Namen), drie specialisten in ICT-oplossingen en -diensten voor de provincies, gemeenten, OCMW’s, politiezones en de hulpverleningszones.

Benoit Lemaire was Algemeen Directeur van Stésud op het ogenblik van de overname. Hij gaf mee vorm aan de fusie van Adéhis en Stésud en heeft in mei 2015 de leiding genomen van Civadis, het nieuwe gefusioneerde bedrijf. Hij is ook de expert bij uitstek in het domein van de ICT-systemen voor de verkiezingen die ontwikkeld werden door de NRB Groep (*).

De Raad van Bestuur van Civadis heeft het licht op groen gezet voor de uitvoering van het 4-jarenplan, dat Benoit Lemaire samen met zijn collega’s van Civadis had uitgewerkt, voor de modernisering van het (brede) gamma aan softwareproducten van Civadis. Dit plan gaat gepaard met een investering van meer dan negen miljoen euro en 18.000 mandagen. Tegelijk werd ook aangekondigd dat op 1 september Benoit Lemaire opgevolgd wordt door Pascal Fiévez die, als nieuwe CEO van Civadis, zal instaan voor de implementatie van het bewuste plan.

Pascal Fiévez werkt sinds maart 2011 voor NRB. Als ‘vertical director’ heeft hij de verantwoordelijkheid over het salesteam dat instaat voor de klanten in de publieke en sociale sector, goed voor een omzet van om en bij 90 miljoen euro. In die hoedanigheid heeft hij ook reeds herhaaldelijk samengewerkt met Civadis. Pascal Fiévez is gepokt en gemazeld in ICT en in de Franstalige publieke sector. Hij kan bogen op een zeer rijke ervaring in commerciële en managementfuncties in telecom en ICT-bedrijven als Proximus, WIN, GFI, Orange, Vocalcom en tot slot bij NRB. Daarnaast heeft hij ook een drietal jaren gewerkt als strategisch adviseur in ICT- en telecom-materies voor de Waalse overheid en de Federatie Wallonië-Brussel.

Vanaf september neemt Pascal Goossens de directie van het Public & Social sector-team bij NRB over. Pascal Goossens is nu Business Development Manager in hetzelfde team bij NRB en heeft de afgelopen jaren een solide expertise opgebouwd in de commerciële ontwikkeling van de Waalse overheidssector.

“Benoit Lemaire heeft een sleutelrol gespeeld in het ontstaan en de ontwikkeling van Civadis. Bovendien heeft hij als expert ter zake bijgedragen aan het succes van verschillende ICT-projecten, o.a. voor de verkiezingen in 2018 en 2019. In naam van de Raad van Bestuur van Civadis wil ik hem bedanken en wens hem alle succes bij de verdere uitbouw van zijn carrière”, verklaart Pascal Laffineur, Chief Executive Officer van de NRB Groep. “Ik wens ook zowel Pascal Fiévez als Pascal Goossens enorm veel succes bij hun nieuwe missie. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij de overgang optimaal laten verlopen om de Waalse overheidsdiensten, zowel regionaal als lokaal, nog beter te begeleiden bij hun digitale transformatie en om de ontwikkeling van onze activiteiten in deze sectoren die van strategisch belang zijn voor de NRB Groep, voort te zetten.”

*De NRB Groep levert de informaticasystemen die gebruikt worden voor de voorbereiding van de verkiezingen en voor de verdeling van de zetels en de voorkeurstemmen voor de Europese maar ook voor de federale, regionale, provinciale en gemeentelijke verkiezingen. Een andere leverancier staat in voor het materiaal en de software die gebruikt worden in de stembureaus.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This