Colt biedt multi-cloud connectiviteit op basis van SD-WAN

29 juni 2020

Colt Technology Services heeft zijn SD-WAN-platform uitgebreid met multi-cloud connectiviteit. Hiermee krijgen bedrijven met een enkele verbinding toegang tot meerdere Cloud Service Providers (CSP’s) en cloud-naar-cloud-verbindingen. Dit draagt bij aan verbeterde veiligheid, meer flexibiliteit en lagere latency, in vergelijking met verbindingen via het publieke internet. Colt’s SD WAN-propositie biedt intelligente herkenning van applicaties en mogelijkheden voor het aansturen van het netwerkverkeer om de beschikbaarheid en prestaties van multi-clouddiensten te verbeteren. 

De nieuwe oplossing wordt ondersteund door het COLT IQ Network dat 29.000 gebouwen en meer dan 900 datacenters verbindt en wereldwijd ondersteuning biedt aan ruim 25.000 klanten. Dit glasvezelnetwerk met een hoge dichtheid is volledig eigendom van Colt en biedt bedrijven de mogelijkheid om te profiteren van een integrale, naadloze verbinding met de cloud. De publieke en private peering van Colt met CSP’s in alle delen van de wereld, waaronder Amazon Web Servces, Google Cloud en de Azure Cloud van Microsoft, optimaliseren het applicatieverkeer door het meest directe traject te volgen, ongeacht de combinatie van cloud-platforms waarvoor bedrijven kiezen.

Colt verwacht in de komende tien jaar een transformatie op het gebied van cloud computing. Uit hun onderzoek blijkt dat 96 procent van alle IT-besluitvormers het aandurft om bedrijfskritische activa in de cloud onder te brengen. Verder blijkt dat 86 procent van alle bedrijven al een multi-cloudaanpak hanteert. Dit wijst erop dat de meerderheid van alle bedrijven een beroep doet op meerdere cloud-omgevingen om zich op te maken voor de volgende stap in hun digitale transformatie.

Peter Coppens, vice president Product Portfolio bij Colt: “Steeds meer bedrijven zetten hun bedrijfskritische workloads over naar de cloud. Daarvoor maken ze gebruik van verschillende cloud-omgevingen. Samenwerken met een connectiviteitspartner die in staat is om te voorzien in krachtig presterende, snel schaalbare en uiterst veilige verbindingen met een of meer cloud-omgevingen is daarmee belangrijker dan ooit.” Hij vult aan: “Bedrijven die een beroep doen op Colt’s SD-WAN-oplossing kunnen nu al van deze mogelijkheden profiteren zodat ze zich kunnen richten op hun volgende groeifase, in de wetenschap dat hun bedrijfsprocessen worden ondersteund door het beste netwerk in zijn categorie en de beste CSP’s in hun soort.”

“Steeds meer bedrijven hanteren een hybride of multi-cloudaanpak. Daarmee kunnen ze applicaties sneller implementeren en bedrijfskritische applicaties hosten binnen de infrastructuur die het beste op hun bedrijfsbehoeften aansluit. Dat is iets waarvan het succes van Anthos van Google Cloud getuigt”, zegt Kevin O’Kane, managing director Partnerships bij Google Cloud. “Het doet ons een genoegen dat Colt zijn mogelijkheden uitbreidt en bedrijven ondersteunt door middel van optimale connectiviteit met verschillende cloud-omgevingen.”

“Het leiderschap van Colt uit zich in de quality of experience, uitmuntende prestaties en de zakelijke veerkracht van klanten in Europa, Azië en Noord-Amerika”, zegt Michael Wood, de CMO van Versa Networks. “We vinden het geweldig om samen te werken met Colt en zijn innovatieve multi-cloud connectiviteitsoplossing. Deze maakt gebruik van Versa Secure SD WAN om bedrijven overal ter wereld een optimale gebruikservaring te bieden.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This