Brink Software brengt VR-applicatie Vrex naar België

29 juni 2020

Brink Software heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Noorse Virtual Reality-specialist Vixel. Beide partners brengen de VR-applicatie Vrex naar Nederland en Vlaanderen voor het reviewen en samenwerken aan een Bouw Informatie Model (BIM) in een VR-omgeving. Vrex heeft integraties met alle open BIM-platformen, waaronder het door Brink Software geleverde Bimsync.    

Virtueel samenwerken in de bouw

Brink Software is al decennialang gespecialiseerd in het leveren van de Ibis-oplossingen voor eenvoudiger en efficiënter samenwerken in de bouw-, infra- en vastgoedmarkt. Via de samenwerking met Vixel, biedt het bedrijf projectteams de mogelijkheid om BIM-modellen op ware grootte in VR te bekijken en te bespreken met alle betrokkenen. Het doel daarvan is eenvoudiger ontwerpcontroles uit te voeren en issues op te lossen die in het open BIM Collaboration Format (BCF) zijn vastgelegd. Alle opgeloste issues worden automatisch weer terug gesynchroniseerd naar het gebruikte BIM-platform.

Architect & Engineer working and talking about project planning and progress of work schedule on the home building construction site. Caucasian man using wearing virtual reality glasses or goggles virtually discovering new flat, buying and selling homes in Virtual reality.

BIM-gebruik vereenvoudigen

“Met Bimsync vereenvoudigen wij al jarenlang het gebruik van een BIM op kantoor en op de bouwplaats”, zegt Sjoerd Wiersma, Commercieel manager van Brink Software. “Vrex breidt het gebruiksgemak van BIMmen verder uit door klanten in staat te stellen een BIM in VR te bespreken en issues in het open BCF-formaat te registreren om samen op te lossen. Vrex is voor onze BIM-klanten een waardevolle aanvulling op Bimsync.”

Toegang tot Nederlandstalige markt

“Het verheugt ons met Brink Software te gaan samenwerken”, zegt Rune Vandli, CEO van Vixel. “De professionele aanpak en decennialange ervaring van het bedrijf in de AEC-sector bieden Vixel interessante kansen en een sterke uitgangspositie om toegang te krijgen tot de Nederlandstalige markt. Brink Software is het lokale aanspreekpunt voor alle Vlaamse en Nederlandse klanten van Vrex. Zij kunnen onze cloud VR-oplossing leveren, technisch ondersteunen en indien gewenst ook een gebruikerstraining verzorgen”.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This