Verizon ontwikkelt samen met Digital Catapult 5G-acceleratieprogramma

26 juni 2020

Verizon bundelt zijn krachten met Digital Catapult, het toonaangevende innovatiecentrum voor geavanceerde digitale technologie in het Verenigd Koninkrijk. Samen gaan zij een immersief acceleratieprogramma opzetten om innovatieve 5G-oplossingen voor ondernemingen te ontwikkelen. Het programma stelt enkele (retail)partners in staat om direct samen te werken met startups en technologische pioniers om te onderzoeken hoe 5G-gebaseerde oplossingen hun zakelijke uitdagingen kunnen oplossen. Zij zullen gebruikmaken van de 5G- en edge computing-mogelijkheden in Verizons 5G-lab en -productiestudio in Londen om prototypes te ontwikkelen binnen een periode van zeven maanden. 

5G-lab

Verizons 5G-lab en -productiestudio in Londen zijn in februari 2020 geopend. Samen vormen ze de eerste 5G-faciliteit van het bedrijf buiten de Verenigde Staten. Het lab in Londen biedt een live 5G-omgeving waarin organisaties 5G-toepassingen en -ervaringen kunnen ontwikkelen en testen en de grenzen van de 5G-netwerktechnologie kunnen verkennen. Een aantal use cases die laten zien hoe de snelheid, enorme bandbreedte en extreem lage latency van 5G de ervaringen in de industrie kunnen veranderen, wordt al getoond in het lab. Voorbeelden hiervan zijn een augmented shopping-ervaring, virtuele evenementen en ervaringen, slimme rekken voor de detailhandel, intelligent asset management en een met behulp van AR ingerichte werkomgeving. 

Daarnaast biedt RYOT, de productiestudio van Verizon, innovators de mogelijkheid om hoogwaardige 3D-content te produceren. Bijvoorbeeld virtual en augmented reality-ervaringen, zoals virtuele evenementen, met behulp van RYOT’s geavanceerde technologie zoals volumetric capture, motion capture en AR broadcast vanuit Londen. 
“Meer dan ooit voelen sectoren zich genoodzaakt om snel te innoveren – en wel in maanden in plaats van jaren. Nieuwe digitale kanalen, ervaringen op afstand en immersieve content voor thuis en onderweg zijn nieuwe manieren om klanten beter van dienst te zijn. Allemaal mogelijk gemaakt door 5G”, aldus Christian Guirnalda, Verizons directeur van 5G Labs en Innovation Centers. “Door start-ups en makers te koppelen aan merken en toegang te bieden tot een 5G-omgeving en de juiste middelen ondersteunen we samen de lokale ondernemersgemeenschap. En daarnaast blijven we het 5G-ecosysteem versnellen.” 

Industriële uitdagingen

Digital Catapult helpt organisaties van elke omvang om nieuwe manieren te ontdekken om industriële uitdagingen op te lossen, de productiviteit te verhogen en nieuwe markten aan te boren. Het bedrijf ontwerpt en levert gespecialiseerde innovatieprogramma’s die gebruikmaken van geavanceerde digitale technologieën – waaronder 5G, AI en Immersive – om Brits leiderschap en de economische groei te stimuleren. Digital Catapult zal retailpartners die deelnemen aan het acceleratieprogramma toegang bieden tot trekkers van de Britse startup- en innovatiegemeenschap.  
“Dit acceleratieprogramma is een geweldige kans om 5G tot leven te brengen en het potentieel ervan in de praktijk te bewijzen. Daarnaast zorgt het voor een revolutie in de retailervaring van consumenten. We zijn blij om samen met Verizon de toekomst van retail op deze manier te kunnen laten zien”, aldus Geraldina Iraheta, Director of Business Development bij Digital Catapult 

Meer informatie over Verizon 5G Labs is hier te vinden. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This