Flowmon introduceert oplossing voor Automated Packet Analysis

24 juni 2020

Flowmon Networks introduceert een automatiseringsoplossing voor het auditen van netwerkverkeer, genaamd Flowmon Packet Investigator. Dankzij ingebouwde kennis over netwerkgedrag kunnen organisaties uren tot zelfs dagen aan tijd besparen voor het monitoren en diepgaand analyseren van alle netwerkcommunicatie.    

Toenemende complexiteit netwerkinfrastructuren

Door de toenemende complexiteit van netwerkinfrastructuren staan netwerkbeheerders onder druk om met beperkte resources zo snel mogelijk inzicht te krijgen in afwijkend netwerkverkeer. Soms is het noodzakelijk om handmatig dieper te graven in verdachte communicatie voor het succesvol oplossen van dringende issues. Terwijl bij tools als Wireshark specialistische kennis nodig is om het netwerkverkeer te analyseren, gaat Flowmon Packet Investigator een stap verder met automatische analysis gebaseerd op ingebouwde netwerkkennis. Tevens adviseert de nieuwe oplossing ook mogelijke effectieve acties.  

Ingebouwde netwerkkennis

Flowmon Packet Investigator registreert on-demand al het verkeer bij snelheden van 1G, 10G, 40G en zelfs 100G, in cloud, virtuele en fysieke netwerken. Eenvoudig op afstand te beheren via een centrale managementconsole. De PCAP-engine onderscheidt zich met de ingebouwde kennis van netwerkprotocollen, hun afhankelijkheden, RFC-specificaties en fouten. Vooral het automatisch gedetailleerd analyseren en geven van uitleg met mogelijke oplossingen besparen de gebruikers veel tijd in vergelijking met andere tools en handmatig analyseren.

Toepassingen

Flowmon Packet Investigator bespaart beheerders veel tijd bij de volgende toepassingen:

  • issues gerelateerd aan de netwerkconnectiviteit, zoals communicatie die door een firewall wordt geblokt, onbereikbare locaties, TCP-fouten etc.
  • fouten of onderbrekingen in kritische netwerkservices (ARP, DNS, DHCP)
    compatibiliteitsproblemen bij de client/server encryptie, door SSL/TLS versies, encryptie-algoritmen, certificaten etc.
  • issues gerelateerd aan het applicatieprotocol (HTTP, SAMBA, FTP, IMAP, POP, etc.)  

Netwerkbeheer vereenvoudigen

“Het is onze missie het leven van IT-professionals en netwerkbeheerders te vereenvoudigen”, zegt Jiri Tobola, CEO van Flowmon Networks. “Met Flowmon Packet Investigator zetten wij een volgende stap om dat te realiseren. Beheerders kunnen voortaan het handmatig onderzoeken van incidenten overslaan en onze oplossing al het werk laten doen binnen een kortere tijd. Onderschep al het verkeer met Flowmon of upload PCAP’s met een andere oplossing en draai volledig geautomatiseerde analyses om sneller en diepgaander inzicht te krijgen in het incident en een geadviseerde oplossing ervan.”

Geïnteresseerden kunnen Flowmon Packet Investigator 90-dagen gratis testen via deze link: https://www.flowmon.com/en/products/software-modules/packet-investigator

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This