MACH Alliance wil bedrijven in staat stellen te profiteren van moderne SaaS-technologie

24 juni 2020

commercetools, Contentstack, EPAM Systems en Valtech lanceren vandaag de MACH Alliance. Deze groep van moderne, onafhankelijke technologiebedrijven wil best-of-breed technologie-ecosystemen over het voetlicht brengen bij grote bedrijven. De alliantie komt voort uit de overtuiging dat juist de interoperabiliteit en open architectuur van moderne software de aanjager is van digitale ervaringen. Algolia, Amplience, Cloudinary, Constructor.io, Contentful, E2x, Fluent commerce, Frontastic, Mobify en Vue Storefront hebben zich inmiddels ook aangesloten als leden, en de alliantie nodigt andere, gelijkgestemde bedrijven uit om hetzelfde te doen.

De naam van de alliantie staat voor Microservices en API-first, Cloud-native SaaS en Headless en is geïnspireerd op de enorme snelheid, waarmee moderne software-ecosystemen hun zakelijke klanten beter kunnen bedienen. De MACH Alliance wil bedrijven helpen de meest flexibele systemen, processen en vaardigheden in huis te halen om daarmee hun concurrentiepositie te verbeteren. 

Doelstelling

“Het voornaamste doel van de MACH Alliance is duidelijk maken wat de voordelen van moderne software-ecosystemen zijn die de flexibiliteit en openheid bieden die ontbreken in het ontwerp van traditionele softwaresuites”, zegt Matthew Baier, lid van de adviesraad van de MACH Alliance en Chief Operations Officer van ContentStack. “De vraag naar flexibiliteit en snelheid neemt al jaren toe en de druk op organisaties om online ijzersterk te presteren, is door de COVID-19-pandemie verder toegenomen. De MACH Alliance neemt een adviseursrol op zich voor bedrijven die alle mogelijkheden van een modernere digitale en flexibele stack en ecosysteem willen ervaren.” De MACH Alliance organiseert een webinar, waarin het laat zien waar het platform technisch uit bestaat. Ook kunnen deelnemers vragen stellen aan de initiatiefnemers. 

“Tegenwoordig zijn er honderden SaaS-bedrijven met bewezen technologieën, die specifieke bedrijfsproblemen zoals content, commerce en personalisatie veel beter oplossen dan de basale functionaliteit die in suites wordt aangeboden”, zegt Kelly Goetsch, voorzitter van de MACH Alliance en Chief Product Officer van commercetools. “Vanwege de nagenoeg overal beschikbare support voor MACH-principes en de wijze waarop SaaS werkt, is het makkelijker dan ooit om deze leveranciers te ontdekken, beoordelen, hun software te kopen en te integreren. Met het veranderen van behoefte in functionaliteit kunnen aanbieders gemakkelijk vervangen of aangevuld worden. We vertegenwoordigen het heden en de toekomst van enterprise-software en -services en willen als alliantie verandering teweegbrengen.” 

‘Transformeren door te doen’

“We geloven in ‘transformeren door te doen’. De MACH-architectuur helpt ons oplossingen zonder compromissen te bouwen voor onze klanten”, zegt Auke van Urk, lid van de adviesraad van de MACH Alliance en CTO bij Valtech. “MACH-oplossingen leveren veel sneller waarde en zijn gemakkelijker aan te passen aan de voortdurend veranderende behoefte van bedrijven en hun klanten.” “We zien de druk toenemen op bedrijven om onderdelen van de bedrijfsvoering voortdurend aan te passen en om dat sneller en efficiënter te doen dan voorheen. Dat vraagt om meer keuzevrijheid die mogelijk is door de moderne architecturen en mogelijkheden, bijeen gebracht door de MACH Alliance”, zegt Elaina Shekhter, lid van de adviesraad van de MACH Alliance en Chief Marketing Officer van EPAM Systems. “Onze rol als product- en platform-engineerspecialist voor ‘s werelds grootste bedrijven biedt ons als eerste een scherp beeld van de digitale transformaties die de cloud nu mogelijk maakt. Wij kijken ernaar uit om nieuwe klantervaringen tot stand te brengen met deze technologieën.”  

De MACH Alliance zorgt ervoor dat het best-of-breed alternatief duidelijk, zichtbaar en overal aanwezig is, door:  

  1. technische kennis over MACH te delen, en te laten zien wanneer en waarom het beter is dan een suite; 
  2. best practices te delen en te laten zien hoe je naar een MACH-architectuur overstapt, inclusief alle producten en diensten. Dat gebeurt met behulp van casestudy’s en netwerk-connecties tussen bedrijven die de overstap willen maken en zij die dat al gedaan hebben;
  3. het publiceren van criteria voor grote bedrijven, zoals de juiste vragen in een RFP aan best-of-breed tech-vendors, en welke criteria te gebruiken gedurende het selectieproces. De alliantie deelt deze informatie in de vorm van whitepapers, events, artikelen en meer; 
  4. het publiceren van technische documentatie, zoals blueprints van architecturen en andere technische content die laat zien hoe bedrijven MACH-technologie kunnen integreren; 
  5. MACH-events te organiseren en gezamenlijk aanwezig te zijn op industry-events om de sector als geheel de voordelen te laten zien van een open, cloud-native, API first en headless ecosysteem.

Een van de topprioriteiten van de MACH Alliance is het uitbreiden van de footprint en gelijkgestemde bedrijven aan te laten sluiten bij dit nieuwe en unieke technologie- ecosysteem. Voor meer informatie over hoe een bedrijf zich kan aanmelden: www.machalliance.org.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This