Panduit’s Bob Voss leidt ontwikkeling Single Pair Ethernet

23 juni 2020

Panduit, leverancier van oplossingen voor netwerkinfrastructuren, maakt bekend dat Bob Voss, senior principal engineer van het bedrijf door de Ethernet Alliance is aangesteld als voorzitter van de Single Pair Ethernet (SPE) subcommissie. De SPE-subcommissie gaat een coherente roadmap ontwikkelen voor BASE-T1 Ethernet tot 1000 meter, als nieuwe standaard voor het implementeren van hoge snelheid netwerkinfrastructuren binnen bedrijven en industriële omgevingen. Deze ontwikkeling gaat ook de veiligheid van netwerken verbeteren door het vervangen van kwetsbare oude protocollen met robuuste IP-netwerken die alle data met een hogere snelheid over een langere afstand veilig kunnen verwerken.

Single Pair Ethernet 

“Het verheugt mij door de Ethernet Alliance te zijn benoemd tot voorzitter van de Single Pair Ethernet subcommissie”, zegt Bob Voss. “De afgelopen vijf jaar heeft Single Pair Ethernet in industriële omgevingen bewezen de benodigde capaciteit te kunnen leveren voor een robuuste netwerktopologie, die waarde toevoegt voor bedrijven.”

Bob Voss heeft Panduit’s R&D-afdeling de afgelopen jaren al in verschillende commissies voor het ontwikkelen van standaarden vertegenwoordigd, waaronder de IEEE802.3, TIA TR42/TR60, IEC en NEMA. Hij is ook al voorzitter van de ODVA Ethernet/IP Physical Layer SIG. Voss heeft zo’n 40 jaar ervaring in control engineering en industriële netwerkarchitecturen en is daardoor een expert op het gebied van industriële automatisering en het Internet of Things.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This