Dell Technologies brengt IT-infrastructuur en cloudmogelijkheden naar edge-omgevingen

23 juni 2020

Dell Technologies kondigt twee nieuwe VxRail-systemen aan − waaronder het eerste ruggedized model en de introductie van AMD EPYC-processors − die de kracht en eenvoud van HCI naar de meest uitdagende en edge-omgevingen brengen.

“Er wordt meer data aan de edge gecreëerd en meer organisaties brengen hun datamanagement-infrastructuur dichter bij de plek waar de data wordt gecreëerd. Maar soms is de edge een dak waar het 38 graden is, geen traditioneel datacenter met temperatuurcontrole”, zegt Tom Burns, senior vice-president en general manager, Dell Technologies Integrated Products & Solutions. “Met de nieuwe ruggedized VxRail-systemen doen locatie en omstandigheden er niet meer toe.”

Kleinste VxRail brengt HCI naar extreme edge-omgevingen

De nieuwe robuuste VxRail D-serie brengt de eenvoud en het lifecycle-beheer van VxRail naar een compacte en duurzame vormfactor en is ontworpen om te functioneren in afgelegen en extreme omgevingen. Het systeem, met 2de generatie Intel Xeon Scalable-processors, is 20 inch diep − de kleinste VxRail tot nu toe – en bestand tegen extreme temperaturen. Het kan 40G aan operationele schokken verdragen en werkt tot op 4.572 meter (15.000 voet) hoogte.

Het biedt IT-ondersteuning op edge-locaties waar een flexibele infrastructuur van cruciaal belang is, zoals bij de implementatie van een datacenter op afgelegen locaties, aan boord van schepen op zee, of in vliegtuigen. De VxRail D-serie is een ideale oplossing voor fabrieks-, industriële en olie- en gasomgevingen waar de omstandigheden een technische uitdaging vormen of de ruimte schaars is.

VxRail met AMD EPYC-processors

Voor het eerst zijn 2de generatie AMD EPYC-processors nu beschikbaar in een nieuw, efficiënt VxRail E-serie-platform. De VxRail E-serie met AMD EPYC-processors biedt klanten een nieuwe optie, met tot wel 64 high-performance cores en ondersteuning voor PCIe 4, die aan de edge of in datacenters kunnen worden geïmplementeerd. In combinatie met een zeer efficiënte stroomvoorziening zijn deze compacte 1U-systemen ideaal voor klanten die high-performance rekenkracht nodig hebben in een single-socket-platform voor edge-omgevingen.

Het nieuwe VxRail E665 systeem − beschikbaar in NVMe-, all-flash- of  hybrid storage-configuraties − biedt hoge prestaties in een single-socket-model en is een ideale optie voor database-, ongestructureerde data-, virtuele desktopinfrastructuur- en HPC-workloads.

Softwareupdates voor nieuwste VMware-releases

VxRail is het enige HCI-systeem dat in samenwerking met VMware is ontwikkeld en biedt een hybride cloudaanpak die eenvoudig is te implementeren en te beheren, ongeacht waar data en applicaties zich bevinden.

Zoals onlangs aangekondigd, ondersteunt Dell Technologies Cloud Platform − dat VMware Cloud Foundation op VxRail aanbiedt − nu configuraties met slechts vier compute-nodes, waardoor klanten klein kunnen beginnen en kunnen groeien. Klanten − zoals Atlantis, The Palm − kunnen nu hun hybride cloudtraject verkennen met tot wel 47% lagere kosten[3], met een kleinere footprint en ze kunnen hun infrastructuur opschalen wanneer dat nodig is.

Met VxRail aan de basis van onze activiteiten kunnen we kritieke applicaties op ons hele resort gebruiken, van incheck-service tot onze vele voorzieningen, met de betrouwbaarheid die onze klanten en ons team verwacht”, aldus Anthony Lynsdale, vice president of information technology, Atlantis, The Palm. “Het geeft ons ook de mogelijkheid onze infrastructuur te schalen om aan de groeiende eisen van onze organisatie te voldoen en onze IT-strategie uit te breiden naar de public cloud, allemaal op VxRail.

De nieuwste versie van VxRail HCI-systeemsoftware helpt updates te integreren en het is mogelijk om op voorhand en on-demand health-checks, cloudgebaseerd beheer en orkestratie uit te voeren, waardoor elk VxRail-cluster gedurende de gehele lifecycle kan worden onderhouden, ongeacht de locatie.

Intel Optane persistent memory- en NVIDIA GPU-opties

Met de introductie van nieuwe platformverbeteringen kan VxRail nog meer veeleisende applicaties ondersteunen, bijvoorbeeld in-memory databases zoals SAP HANA en kunstmatige intelligentie/machine learning-applicaties. VxRail ondersteunt nu:

Intel Optane Persistent Memory, dat verbeterde data-integriteit behoudt met 90% lagere latency[4]. Met deze toevoeging is VxRail het eerste volledig geïntegreerde VMware HCI-systeem dat het complete scala aan Intel Optane-technologieën voor het datacenter ondersteunt, waaronder 2de generatie Intel Xeon Scalable-processors, Intel Optane persistent memory en Intel Optane SSD’s.

NVIDIA Quadro RTX GPU’s, die worden gecombineerd met NVIDIA virtuele GPU (vGPU)-software om de kracht van snellere rendering, AI, geavanceerde graphics en rekenkracht naar het datacenter te brengen voor een breed scala aan workflows. Met Quadro RTX en NVIDIA vGPU-software kunnen klanten VxRail-oplossingen implementeren die eindgebruikers helpen productiever te zijn en datacenters efficiënter laten draaien. 

Beschikbaarheid

  • VxRail D-series met 2de generatie Intel Xeon Scalable-processors zijn wereldwijd beschikbaar vanaf 23 juni 2020.
  • VxRail E-serie met 2de generatie AMD EPYC-processors zijn wereldwijd beschikbaar vanaf 23 juni 2020.
  • De nieuwste update van VxRail HCI System Software is per direct wereldwijd beschikbaar.
  • NVIDIA Quadro RTX GPU’s en Intel Optane DC Persistent Memory-opties zijn direct wereldwijd beschikbaar.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This