Levelfour is nieuwe MSP-partner van LANCOM Systems

18 juni 2020

Met de full-service-provider Levelfour uit Nistelrode heeft netwerkleverancier LANCOM Systems een sterke partner gevonden voor retailklanten in Nederland, België en Luxemburg. Levelfour biedt retailorganisaties uitgebreide end-to-end-diensten aan, variërend van eenvoudige connectiviteitsondersteuning tot volwaardige bedrijfsapplicaties. Voor de netwerkinfrastructuur van haar klanten vertrouwt de managed services provider op hardware en cloud-gebaseerd netwerkbeheer van LANCOM Systems.

Als full-service-provider ondersteunt Levelfour internationaal bekende retailbedrijven op alle gebieden van hun digitale infrastructuur. Een belangrijk onderdeel: veilige, efficiënte en schaalbare netwerken. Levelfour vertrouwt daarbij op de WAN-, LAN- en WLAN-netwerkoplossingen van de Duitse leverancier LANCOM Systems. Naast de hoge productkwaliteit is de sterk geautomatiseerde inrichting en het management van alle netwerkcomponenten via de LANCOM Management Cloud een belangrijke onderscheidende factor voor de managed services provider.

Infrastructure-as-a-Service

Met de LANCOM Management Cloud als centraal beheerplatform kan Levelfour het beheer van de volledige netwerkinfrastructuur van zijn klanten op afstand overnemen. Configuratie, controle en monitoring van alle componenten is gebaseerd op Software-defined Networking (SDN), waardoor tijd en middelen worden bespaard. Afwijkingen in het netwerk worden automatisch gedetecteerd en snel verholpen zonder de connectiviteit en de beschikbaarheid van de dienst in gevaar te brengen.

Bovendien biedt Levelfour met een maandelijks abonnementsmodel zijn klanten volledige kostentransparantie en planningszekerheid. Hoge initiële investeringskosten in infrastructuur zijn niet langer nodig. De netwerkarchitectuur past zich flexibel aan de bedrijfsbehoeften aan. In een mum van tijd worden nieuwe locaties aangesloten en diensten beschikbaar gesteld. Interne IT-specialisten worden verlost van routinematige taken en kunnen zich concentreren op hun kerntaken.

“Ons doel is om retailorganisaties in de gehele digitale waardeketen te ondersteunen met slimme, geïntegreerde oplossingen”, zegt Peter Grotenhuis, oprichter en CEO van Levelfour. “De LANCOM Management Cloud vormt de basis voor nieuwe, innovatieve diensten en ondersteuning, waardoor we ons Infrastructure-as-a-Service-portfolio verder kunnen uitbreiden.”

“Met Levelfour krijgen we een ervaren managed services provider en retailspecialist als partner”, zegt Michael Grundl, Vice President Sales International bij LANCOM Systems. “Samen kunnen we onze klanten een zeer aantrekkelijk pakket aanbieden dat bestaat uit hoogwaardige hardware, state-of-the-art cloud-management en service op maat.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This