Kubermatic (voorheen Loodse) maakt Kubermatic Kubernetes-platform open source

18 juni 2020

Kubermatic, een multi-cloud en edge Kubernetes automation provider die operaties-op-schaal vereenvoudigt, heeft Kubermatic Kubernetes Platform 2.14 vandaag vrijgegeven als open source onder de Apache 2.0-licentie. Ook heeft het bedrijf zijn naam veranderd van Loodse in Kubermatic. Open sourcing Kubermatic’s kernplatformcode geeft IT operations teams de mogelijkheid om het beheer van Kubernetes-clusters in multi-cloud-, on-premise-, edge- en IoT-omgevingen volledig te automatiseren via één interface. 

“Na een decennium van gecentraliseerde cloud computing staat de industrie aan het begin van de volgende cyclus van gedecentraliseerde computing, nu aan de edge”, zegt Sebastian Scheele, CEO van Kubermatic. “Edge computing zal alleen succesvol zijn met volledige automatisering van infrastructuur en applicaties. Met open sourcing Kubermatic Kubernetes Platform kunnen eindgebruikers dag 2-operaties vereenvoudigen en hun reis van de cloud naar het kerndatacenter en tot aan de edge versnellen, zodat ze kan zich richten op applicatieontwikkeling en innovatie. “

Sebastian Scheele, CEO van Kubermatic

Veerkracht op enorme schaal

Kubernetes-implementaties blijven toenemen in schaal en verschuiven naar hybride multi-cloud- en edge-omgevingen. Dat leidt tot nieuwe uitdagingen op het gebied van het beheren van de applicatie-levenscyclus, beveiliging en governance, evenals consistentie voor operationele en ontwikkelingsteams. Kubermatic Kubernetes Platform lost deze complexiteit op terwijl het een hoge beschikbaarheid en hoge dichtheid van Kubernetes-master control planes levert. Ook verlaagt het de operationele kosten van Kubernetes voor zakelijke en telecommunicatieklanten met 72%. 

Extra functies

Extra functies zijn onder meer:

  • Ondersteuning voor alle grote public cloud providers, waaronder Amazon Web Services, Google Cloud Platform en Microsoft Azure, evenals KubeVirt-, OpenStack- en VMware vSphere-omgevingen
  • Geautomatiseerd beheer van levenscycli met ingebouwde provisioning, scaling, update en opschoning van clusters met een API-aanroep
  • Centrale selfservice portal in meerdere clusters, multi-cloud en meerdere regio’s om Kubernetes-as-a-Service binnen korte tijd op de markt te brengen
  • Multi-tenancy en gebruikersbeheer met vooraf ingestelde omgevingen voor gedistribueerde teams
  • Infrastructuurregistratie en -controle met Prometheus en Grafana

Bovendien beschikt Kubermatic Kubernetes Platform nu over Kubermatic Virtualization, een native KubeVirt-integratie voor het gelijktijdig beheer van gecontaineriseerde en gevirtualiseerde applicaties met Kubernetes. Dit stelt organisaties in staat om de infrastructuur te moderniseren en de native adoptie in de cloud te versnellen zonder eerst elke applicatie om te moeten bouwen.

Kubermatic is overigens een top 5-committer van het Kubernetes-project na Google, VMware, Microsoft en Red Hat.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This