SAP introduceert vier innovaties voor de supplychain

17 juni 2020

SAP komt met diverse initiatieven waarmee organisaties hun supplychain kunnen versterken en verduurzamen. De innovaties moeten zorgen voor een veerkrachtigere en duurzamere bedrijfsvoering in het post-pandemietijdperk en soepelere processen bewerkstelligen. De aankondigingen zijn gedaan tijdens het jaarlijkse SAPPHIRE NOW-evenement.

Het gaat om de volgende vier initiatieven:

1. Climate 21 – SAP gaat onder het programma Climate 21 op basis van een meerjarige roadmap samenwerken met partners voor het verankeren van duurzaamheidsstatistieken in de SAP-oplossingen. Dit helpt klanten met het analyseren en optimaliseren van de CO2-voetafdruk van hun producten en activiteiten in de hele waardeketen. Inmiddels is er met SAP Product Carbon Footprint Analytics een eerste, concrete applicatie beschikbaar.

2.Industry Cloud – SAP gaat onder de noemer Industry Cloud specifieke cloudoplossingen leveren voor afzonderlijke verticals. SAP maakt hiervoor gebruik van de technologische basis van de SAP-oplossingen uit het Business Technology Platform-portfolio. De oplossingen integreren met de bestaande SAP-suite en versnellen ontwikkeling, implementatie en integratie.

3. Industry 4.Now– Onder de vlag Industry 4.Now ontwikkelt SAP innovaties voor een intelligentere supplychain. Hiermee moeten organisaties hun assets beter kunnen volgen en analyseren door de gehele waardeketen. Dit stelt klanten in staat om de voordelen van Industry 4.0 uit te breiden van een verbetering van productieprocesssen naar een geïntegreerde, bedrijfsbrede strategie.

4. Strategie voor een geïntegreerd businessnetwerk – SAP kondigt een strategie aan voor meer volledige zichtbaarheid, meer efficiëntie en samenwerking in alle supplychainprocessen. Daaronder vallen ook zaken als ontwerp, planning, sourcing, inkoop, productie, logistiek en asset-operaties. Door het creëren van een netwerk van intelligente ondernemingen kan SAP bedrijven helpen met een betere zichtbaarheid en samenwerking in het hele ecosysteem van de toeleveringsketen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This