Nokia levert Data Center Interconnect-oplossingen aan Chinese cloud providers Tencent en Baidu

16 juni 2020

Nokia heeft twee contracten verworven van de Chinese webreuzen Tencent en Baidu. Het gaat het leveren van Data Center Interconnect (DCI) netwerkoplossingen. Tencent en Baidu versterken hun toch al sterke relatie met Nokia door hun software defined DCI-infrastructuur verder uit te bouwen, waardoor ze de dynamische, massieve optische bandbreedte beschikbaar krijgen die nodig is om de groeiende cloud-operaties in China en de VS te ondersteunen.

Tencent en Baidu behoren tot de top vier van de in China gevestigde web-based operators. Baidu is de nummer één zoekmachine en Tencent is marktleider op het gebied van sociale media en online gaming. Ze hebben grote cloud-operaties in China en in het buitenland om hun wereldwijde bedrijven te ondersteunen. Het aansluiten van hun zeer grote datacenters (hyperscale) over de hele wereld vereist ultrahoge optische bandbreedte en software-gedefinieerde netwerken (SDN) die zeer gevoelig zijn voor de snel veranderende aard van clouddiensten.

China’s webscale netwerken ondersteunen honderden miljoenen consumenten terwijl ze online winkelen, informatie zoeken, foto’s delen en online gamen. Nokia’s webscale DCI-oplossingen, die zijn gebaseerd op de Nokia 1830 Photonic Service Interconnect (PSI) en worden aangedreven door de Nokia Photonic Service Engine (PSE), maken het ook mogelijk voor webscale operators in China om edge cloud-applicaties te ondersteunen, zoals Industry 4.0, AI, machine learning en autonoom rijden. Nokia’s DCI- en SDN-oplossingen maximaliseren de capaciteit en flexibiliteit, terwijl ze de belangrijkste operationele functies vereenvoudigen en automatiseren voor lagere kosten.

Markus Bochert, President van Nokia Greater China, zei: “We blijven onze relatie met China’s webscale-reuzen uitbreiden. Onze DCI-productportfolio en technologische innovaties op het gebied van fotonica en SDN-controllers zijn van groot belang, evenals onze sterke R&D-capaciteiten, geglobaliseerde toeleveringsketen en zeer responsieve serviceteams. Deze laatste contracten met Baidu en Tencent consolideren onze aanwezigheid op de Chinese markt, waarvan we zeker weten dat deze de komende jaren zal blijven bloeien.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This