Fortinet voert markt Secure SD-WAN-technologie aan

20 mei 2020

Fortinet introduceert innovatieve nieuwe functionaliteit en maakt bekend dat zijn Secure SD-WAN-oplossing steeds meer aan terrein wint. Dankzij de flexibiliteit en schaalbaarheid van Secure SD-WAN konden bedrijven van elke omvang de oplossing inzetten in thuiskantoren, filialen en tussen gedistribueerde clouds. Daarmee profiteerden zij van een optimale gebruikservaring en krachtige beveiliging.

Uiterst schaalbare en flexibele SD-WAN-oplossing

Fortinet biedt Secure SD-WAN aan als ingebouwde functie van zijn marktleidende next-generation firewall FortiGate, die van kracht wordt voorzien door de eerste SD-WAN-ASIC binnen de markt. Dit draagt bij aan een verbeterde gebruikservaring voor applicaties, krachtiger netwerkprestaties en grotere kostenefficiëntie. Het brede scala aan FortiGate-appliances met ingebouwde SD-WAN stelt bedrijven in staat om met een minimaal aantal IT-medewerkers en infrastructuurbronnen wijzigingen aan te brengen binnen hun netwerk. Daarmee kunnen ze de bedrijfscontinuïteit waarborgen in een tijd waarin het aantal mobiele werknemers en telewerkers groeit. De oplossing biedt de mogelijkheid om op flexibele wijze zakelijke regels toe te passen vanuit een centrale console in de vorm van het Fabric Management Center. Deze intuïtieve zakelijke regels maken het mogelijk om in een paar minuten en op elke gewenste schaal configuraties uit te rollen die optimale prestaties waarborgen voor applicaties voor samenwerken (zoals teleconferencing met en zonder beeld) en SaaS-oplossingen.

Het aanbod van Secure SD-WAN-oplossingen van Fortinet beperkt zich niet tot zakelijke toepassingen. Het omvat een breed scala aan appliances voor alles van grote datacenters en gedistribueerde cloud-omgevingen tot filialen, externe bedrijfslocaties en thuiskantoren. Deze schaalbaarheid is wat Fortinet Secure SD-WAN van de concurrentie onderscheidt.

  • Thuiskantoren: De FortiGate 40F wordt aangeboden als desktop-appliance met ingebouwde 4G-connectiviteit. De oplossing biedt ondersteuning voor thuiswerkers die ‘super users’ zijn van bedrijfskritische applicaties die zonder hapering moeten werken, zoals oplossingen voor videodemonstraties aan klanten. De desktop-appliance van Fortinet heeft een bijzonder kleine omvang, zodat telewerkers de oplossing in hun thuiskantoor kunnen installeren. Het geïntegreerde platform voorziet vervolgens in alle behoeften op het gebied van routering, beveiliging en draadloze connectiviteit. Het belangrijkste voordeel van het uitbreiden van SD-WAN-functionaliteit naar individuele telewerkers en ‘super users’ in het bijzonder is dat zij kunnen profiteren van on demand toegang op afstand en dynamisch schaalbare prestaties, ongeacht de beschikbaarheid van hun lokale netwerk. Als collega’s van hen afhankelijk zijn om taken snel en efficiënt gedaan te krijgen, kan SD-WAN-functionaliteit een enorm verschil maken.
  • Filialen: Fortinet Secure SD-WAN is misschien nog wel het meest bekend vanwege zijn ondersteuning voor complexe filiaalomgevingen met geavanceerde routering en mogelijkheden voor het maken van verbindingen met de cloud. Dit heeft duizenden klanten van Fortinet geholpen aan een reductie van het aantal losstaande producten zoals legacy routers en een verbeterde gebruikservaring voor bedrijfsapplicaties.
  • Gedistribueerde cloud-omgevingen: Voor organisaties met applicaties in gedistribueerde clouds biedt Fortinet Secure SD-WAN de meest uitgebreide technologische bouwstenen voor het onderling verbinden van clouds. Dit draagt bij aan een sterk verbeterde gebruikservaring. Fortinet Secure SD-WAN kan worden afgenomen bij elke cloud provider en biedt met 20 Gbps de hoogste doorvoercapaciteit voor IPsec-verkeer tussen onderling verbonden clouds. Met ingebouwde mogelijkheden voor het aansturen van applicaties, een framework voor de integratie van cloud-omgevingen en een volledig programmeerbare API stelt Fortinet Secure SD-WAN organisaties in staat om honderden cloud-omgevingen met elkaar te verbinden.

Fortinet is een van de snelst groeiende aanbieders van SD-WAN-technologie. Naar omzet gemeten behoort het tot de drie grootste leveranciers van SD-WAN-apparatuur.

Volgens “Market Share: Enterprise Network Equipment by Market Segment, Worldwide, 4Q19”, een marktrapport van Gartner uit maart 2020 over de verdeling van de SD-WAN-markt, had Fortinet in het vierde kwartaal van 2019 met 10,4% het op twee na grootste wereldwijde marktaandeel in de categorie Enterprise WAN Edge Equipment.

Volgens een recent rapport van Omdia getiteld “Omdia Market Share : Data Center Network Equipment Q4 2019” maakt Fortinet deel uit van de top drie van SD-WAN-leveranciers. Het rapport duidt Fortinet aan als de snelst groeiende van alle SD-WAN-aanbieders. Het verwijst daarbij naar een jaarlijkse groei van de SD-WAN-omzet van Fortinet van 305%. 

Toegewijd aan innovatie op eigen kracht

Fortinet is de enige grote speler in de deze markt met een in eigen beheer ontwikkelde oplossing die beveiliging- en netwerktechnologie combineert. Fortinet voegde recentelijk diverse nieuwe Secure SD-WAN-mogelijkheden toe aan FortiOS 6.4, zoals verbeterde analysemogelijkheden, een nieuwe SD-WAN-orchestrator en meer segmentatieopties.

  • Een veilige SD-WAN-orchestrator: Om organisaties te helpen met het overwinnen van problemen rond het handmatig beheer van legacy routers heeft Fortinet een intuïtieve Secure SD-WAN-orchestrator toegevoegd aan het Fortinet Fabric Management Center. Gebruikers kunnen dankzij centrale beheermogelijkheden implementaties aanzienlijk vereenvoudigen en via intuïtieve workflows een beroep doen op automatisering om tijd te besparen en zakelijke regels toe te passen.
  • Verbeterde analysemogelijkheden: Om organisaties inzicht te bieden in de netwerk- en applicatieprestaties op basis van zowel real-time als historische data biedt Fortinet Secure SD-WAN verbeterde mogelijkheden voor gegevensanalyse en compliance en nieuwe SD-WAN-rapporten aan via het Fabric Management Center. Een centrale console en rijke functionaliteit voor SD-WAN-analyse helpen organisaties met het optimaliseren van hun zakelijke en beveiligingsregels, zodat ze alle gebruikers een verbeterde quality of experience kunnen bieden.
  • Dynamische segmentatie: Veel bedrijven hebben er moeite mee om flexibele gebruiksopties naar grootschalige, heterogene filiaalinfrastructuren te brengen. Ze lopen onder meer tegen problemen aan tijdens het inrichten van segmenten die nodig zijn voor het configureren van unieke zakelijke en beveiligingsregels voor elk netwerk of elke gebruiker. Het innovatieve Fortinet Secure SD-WAN in FortiOS 6.4 zorgt ervoor dat deze segmenten naadloos naar het hele netwerk worden gecommuniceerd/doorverzonden en dat de unieke beleidsregels integraal worden toegepast.

“Fortinet biedt steevast hoogwaardige producten en ondersteuning”, vertelt Marco Fernandes, security solution manager bij IBM. “Met ingebouwde beveiliging-, routering- en SD-WAN-functionaliteit in één appliance was dit een oplossing waar zowel ons netwerkteam als security-team zich achter konden scharen. Dit zorgt voor verbeterde samenwerking en stelt ons in staat om oplossingen te ontwikkelen die aansluiten op onze complexe behoeften rond deals die meerdere technische domeinen omspannen.”

“SD-WAN is niet alleen bestemd voor filialen. Het is een belangrijke technologie voor de hele onderneming”, gaat John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet verder. “Fortinet Secure SD-WAN biedt mogelijkheden voor thuiswerkers en zorgt voor veilige verbindingen tussen campusomgevingen en de cloud, tussen datacenters en de cloud en tussen verschillende clouds. Deze technologie zorgt voor ingrijpende verbeteringen van de gebruikservaring en bespaart organisaties tijd en kosten. Fortinet is een van de snelst groeiende SD-WAN-leveranciers en de enige grote speler in deze markt met een in eigen beheer ontwikkelde oplossing die beveiligings- en netwerktechnologie combineert.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This