Auth0 gaat samenwerking aan met Datadog voor near-realtime levering bedrijfskritische identiteitsgegevens

20 mei 2020

Auth0, het identiteitsplatform voor app-bouwers, is een samenwerking aangegaan met Datadog, het monitoring- en analytics-platform voor ontwikkelaars, operationele IT-teams en zakelijke gebruikers in het cloud-tijdperk. Samen willen ze security-, ontwikkel- en infrastructuurteams near-realtime van bedrijfskritische identiteitsinformatie voorzien. De integratie wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe logstreaming-voorzieningen van Auth0, waarmee klanten continu Auth0-logs aan hun bestaande monitoring- en meldingendashboards kunnen toevoegen om zo hun werkprocessen makkelijker en effectiever te maken. 

Tenant-logs zijn events met waardevolle informatie over activiteiten van gebruikers. Elke keer als een actie near-realtime wordt uitgevoerd, worden er tenant-logs gegenereerd binnen Auth0. Daarmee wordt cruciale identiteitsinformatie vrijgegeven, zoals wat het event inhield, wie het event uitvoerde en waar en wanneer dat was. Met de integratie met Datadog kunnen Auth0-klanten alle tenant-logs zonder extra ontwikkeltijd naar hun Datadog-account doorsturen. 
 
De nieuwe logstreaming-voorzieningen van Auth0 zorgen voor een efficiënter, betrouwbaarder en nog sneller levermechanisme. Het platform produceert tien keer zoveel logs en garandeert een probleemloze informatievoorziening, zodat klanten actuele informatie over hun Auth0-tenant krijgen. Dit resulteert in verbeterde monitoring en alerts, audits en compliance, data-analyse, workflow-automatisering en serverless functionaliteiten. Datadog, dat door duizenden bedrijven wereldwijd wordt gebruikt, is een essentiële tool die data vanaf servers, containers, databases en diensten van derden bij elkaar brengt en de stack in zijn geheel zichtbaar maakt.
 
Deniz Tortop, vice-president channel en alliances bij Datadog: “We zijn blij met deze samenwerking met Auth0, voorloper in identiteit en security, en een expert in het vereenvoudigen daarvan voor elke use case. Deze nieuwe integratie combineert de bewezen capaciteiten van onze teams en biedt onze klanten bedrijfskritische data voor verbeterde, probleemloze monitoring en meldingssystemen.” 
 
Door de nieuwe integratie kunnen klanten makkelijk en effectief Auth0-data visualiseren zonder extra ontwikkeltijd. Zij kunnen beter onderbouwd beslissingen nemen over systeemarchitectuur en -ontwikkeling, omdat ze heel eenvoudig de identiteitsprestaties kunnen monitoren en snel op performance- en security-incidenten kunnen reageren met geautomatiseerde meldingen op basis van identiteitsdata. 
 
Bill Lapcevic, vice-president businessdevelopment bij Auth0: “Met onze nieuwe logstreaming-voorzieningen is Auth0 de enige die zoveel toepassingen biedt. Onze klanten kunnen hun platforms probleemloos uitbreiden en aanpassen met hoogwaardige integraties als die van Datadog. Deze integratie vergroot de zichtbaarheid voor klanten in hun Auth0-logs, zodat teams kritische identiteitsdata kunnen visualiseren die essentieel zijn voor de bedrijfsvoering.” 
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This