Qlik maakt Qlik Alerting algemeen beschikbaar

12 mei 2020

Qlik kondigt de beschikbaarheid van Qlik Alerting aan: een intelligent meldingsplatform voor Qlik Sense®. Qlik Alerting levert actiegerichte selfservice en gecentraliseerde meldingen zodat gebruikers proactief bedrijfsgegevens kunnen monitoren en op basis van deze data tijdig kunnen inspelen op de inzichten die zij opdoen.

Qlik Alerting gebruikt Qlik’s Associative Engine om contextuele notificaties te delen over de volledige dataset. Het bevat verfijnde waarschuwingscriteria op basis van geavanceerde statistische berekeningen, welke data ‘trending’ is, vergelijkingen, procentuele veranderingen, en meer. Het ondersteunt zowel selfservice alerting, gericht op de individu, als centraal beheerde, organisatiebrede notificaties. Deze notificaties worden verstuurd via e-mail of een mobiele app. Doordat gebruikers direct naar de juiste dashboards en analyses worden geleid, met de juiste dataselecties en vervolgacties, verminder je de kans op ‘dashboardvermoeidheid’. Daarnaast worden klanten zo in staat gesteld om het ‘Management by Exception’-principe uit te voeren.

Verbeteringen in de notificatiemogelijkheden voor de toekomst bevatten onder andere de integratie met RPA (robotic process automation)-oplossingen door middel van API’s, alsmede zogenaamde proximity-based alerts: notificaties op basis van nabijheid. Retailers kunnen met proximity-based alerting bijvoorbeeld een regiomanager op de hoogte stellen van prestatie-inzichten zodra deze op een winkellocatie aankomt.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This