HashiCorp Cloud Engineering Certifications voor multi-cloud engineers

6 mei 2020

Door Adam Fitzgerald, Director of Product Education Engineering, HashiCorp

De HashiCorp Cloud Engineering Certifications stellen IT-professionals in staat om hun kennis aan te tonen van de fundamentele vaardigheden waar de huidige multi-cloud wereld om vraagt. De multi-cloud is in opmars vanwege de behoefte aan een heterogene, on demand selfservice-infrastructuur, veilige identiteitsgebaseerde toegang en dynamische, flexibele netwerkranden die van fysieke servers zijn gescheiden. Naar onze mening zal de functie van cloud-engineer — en het tot in de puntjes beheersen van de nieuwe multi-cloud-vaardigheden die daarvoor nodig zijn — een sleutelrol spelen wanneer bedrijven hun bestaande IT-omgeving willen transformeren.

Daarom ontwikkelde HashiCorp nieuwe Cloud Engineering Certifications. Deze bieden IT- engineers de mogelijkheid om kennis, vaardigheden en expertise aan te tonen over de open source multi-cloud automatiseringstools van HashiCorp; momenteel voor Infrastructure Automation en Security Automation. Later dit jaar komt een Network Automation-certificering beschikbaar. Met behulp van online multiple choice-examens onder toezicht van een docent toetsen we fundamentele kennis van elke discipline en cruciale vaardigheden op het gebied van implementaties met behulp van HashiCorp Terraform, Vault en Consul.

Voorbereiding voor de examens

We hebben drie tools ontwikkeld om te helpen met de voorbereiding van certificeringsexamens. Voor wie de producten van HashiCorp relatief onontgonnen gebied is, hebben we een speciaal overzicht samengesteld van trainingsgidsen (Terraform, Vault), Katacoda-scenario’s en pagina’s met documentatie. Deze gidsen hebben betrekking op de kerndoelstellingen van het examen en zijn in volgorde ingedeeld om engineers bekend te maken met de basisprincipes. We hebben voor de mensen die ervaring met onze tools hebben een uitgebreide evaluatiegids samengesteld waarin de belangrijkste documentatie voor elk getoetst onderwerp is vermeld. Dit zal helpen met het identificeren van specifieke gebieden die mogelijk om het opfrissen van kennis vragen. Ten derde bieden we diverse voorbeelden van multiple choice-vragen.

Examen doen

De certificeringsexamens worden online door een docent afgenomen. Dit gebeurt tijdens een videovergadering. De docent verifieert de identiteit van de kandidaat, neemt de examenprocedures door en blijft tijdens het hele examen aanwezig. Het examen kan thuis afgelegd worden, op een werkplek of in een examencentrum. Je kunt examens in elke gewenste tijdzone plannen. De docent let erop dat tijdens het examen geen hulp van derden wordt geboden (fysiek, via audio of digitaal) en dat de juiste procedures worden opgevolgd. 

De resultaten delen

HashiCorp zal direct na het afleggen van het certificeringsexamen de uitslag melden. Verder maken we gebruik van het Acclaim-platform van Credly. Hiermee kunnen we een digitale badge verstrekken als het examen met goed gevolg afgelegd wordt. Er zijn geen kosten aan deze dienst verbonden, en het staat iedereen vrij om de badge te weigeren. De badge is gekoppeld aan real-time verificatiefunctie. Als mensen daarop klikken, krijgen ze een beschrijving van je kwalificaties te zien. 

Plan je examen

De certificeringsexamens worden beheerd via onze examenplatform-partner. Een kwestie van een account aanmaken, het examen aanschaffen en eraan deelnemen. Vervolgens kan het examen direct ingepland worden. Binnenkort komen er ook examens voor gevorderden beschikbaar.

Adam Fitzgerald

Adam Fitzgerald

Director of Product Education Engineering, HashiCorp

Pin It on Pinterest

Share This