MobileIron neemt incapptic Connect over

1 mei 2020

MobileIron heeft de acquisitie aangekondigd van incapptic Connect, leider in mobile automation app release software, gevestigd in Berlijn en Warschau. Met deze acquisitie wil MobileIron het “mobile app release-proces” voor enterprise-klanten versnellen. Het UEM-platform van MobileIron integreert met incapptic Connect software om klanten te ondersteunen bij een snelle ontwikkeling, uitrol en beveiliging van in-house bedrijfsapps, wat resulteert in verbeterde productiviteit en bedrijfsinnovatie.

Gebruik van bedrijfsapps gemaakt voor specifieke toepassingen zijn een essentieel onderdeel van de digitale strategie van een organisatie. Om concurrerend te blijven, ontwikkelen CIO’s, CDO’s en bedrijfsafdelingen binnen elke sector zogenaamde purpose-built applicaties om bedrijfsdoelen te halen en de beste digitale ervaring voor werknemers te creëren. Tegenwoordig is de release van een bedrijfsapp echter steeds vaker een complex proces met contracten met derde partijen, meerdere interne reviews, en de noodzakelijke goedkeuringen door de verschillende app-stores. Dit proces neemt weken en soms zelfs maanden in beslag, en is een veel voorkomende vertragende factor voor uitrol van deze apps die zeer belangrijk zijn voor de digitale werkplek transformatie van een organisatie. incapptic Connect stroomlijnt dit proces, waarbij de “time-to-deployment” wordt verminderd tot enkele minuten, of maximaal enkele uren wanneer er goedkeuringen nodig zijn. In combinatie met de mogelijkheden van MobileIron om de applicatiedistributie te automatiseren en deze aan de juiste devices en gebruikers te koppelen, helpen MobileIron en incapptic Connect organisaties met een betrouwbare en veilige versnelling van hun digitale werkplek transformatie.

“We zijn verheugd om het team van incapptic Connect te verwelkomen in de MobileIron-familie,” zegt Simon Biddiscombe, CEO van MobileIron. “Nu digitale werkplekken zich zeer snel ontwikkelen binnen bedrijven, met name ook door de COVID-19 pandemie, ligt er grote druk op IT-teams om zo snel mogelijk op maat gemaakte apps te ontwikkelen en op te leveren zodat productiviteit gewaarborgd blijft. incapptic Connect heeft een fantastisch product ontwikkeld waarmee organisaties mobiele bedrijfsapps efficiënt, snel en schaalbaar kunnen ontwikkelen en distribueren. Door de integratie van incapptic Connect met MobileIron UEM wordt het mobile app release-proces verder vereenvoudigd en kunnen organisaties hun verbeteringsstrategie voor beveiliging en productiviteit beter uitvoeren.”

Samen ondersteunen MobileIron en incapptic Connect een geautomatiseerd model voor applicatiedistributie. incapptic Connect software valideert of een app voldoet aan de vereisten voor publicatie in een publieke of interne app-store en automatiseert vervolgens het publicatieproces. Als de app is gepubliceerd, distribueert MobileIron UEM deze automatisch naar beheerde devices en worden updates geautomatiseerd uitgevoerd zodat gebruikers altijd werken met de meest veilige en actuele versie.

“We kijken ernaar uit om onderdeel te worden van het MobileIron-team en organisaties te helpen om sneller en veiliger mobiele app-innovatie te omarmen,” zegt Dr. Rafael Kobylinski, oprichter van incapptic Connect. “Het ontwikkel- en leveringsproces van op maat gemaakte apps werd lange tijd gekenmerkt door complexiteit en tijdsverspilling. De combinatie van de software van incapptic Connect en MobileIron UEM helpt bedrijven met het vereenvoudigen van het mobile app release-proces, het verbeteren van beveiliging en het stimuleren van innovatie.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This