Kingston introduceert de Next-Gen KC2500 NVMe PCIe SSD

4 mei 2020

Kingston Digital., onderdeel van Kingston Technology Company, introduceert de opvolger in de KC2500-lijn van SSD’s voor desktop, werkstations en krachtige computersystemen. De KC2500 NVMe PCIe SSD levert sterke prestaties door gebruik te maken van de laatste Gen 3.0 x 4 controller en de 96-layer 3D TLC NAND. Met een leessnelheid tot wel 3.500MB/s en schrijfsnelheid tot 2.900MB/s1. De KC2500 bevat een evenwichtige combinatie tussen prestatie- en uithoudingsvermogen, waarmee de workflow voor desktops, workstations en power users te verbeteren.

De SSD is verkrijgbaar tot een capaciteit van 2TB en wordt geleverd met een M.2 2280 vormfactor. Hierdoor is er meer plek over voor andere componenten, terwijl gebruikers tegelijkertijd kunnen profiteren van de PCIe-snelheden. De self-encrypting SSD ondersteunt een volledig beveiligingspakket voor end-to-end databescherming door gebruik te maken van op hardware gebaseerde encryptie. Deze ondersteuning maakt het mogelijk om software van onafhankelijke leveranciers, zoals Symantec, McAfee, WinMagic en meer, voorzien van TCG Opal 2.0 securitymanagementoplossingen te gebruiken. KC2500 heeft een ingebouwde Microsoft eDrive support, een beveiligingsopslag specificatie om met BitLocker te gebruiken

“De KC2500 legt de lat hoog wat betreft prestaties voor computergebruik. Het stelt klante die snelheid en betrouwbaarheid zoeken in staat om intensieve workloads op desktops, workstations en voor HPC-toepassingen te verwerken”, stelt Ferdi van der Zwaag, Team Leader Benelux bij Kingston EMEA. “De compacte M.2 vormfactor en het brede scala aan beveiligings- en coderingsopties biedt meer flexibiliteit voor organisaties die hun huidige systemen willen vernieuwen. Maar is ook geschikt voor de ervaren gebruiker die zijn huidige systeem wil upgraden met het beste wat NVMe PCIe SSD’s te bieden hebben”.

De KC2500 zal beschikbaar zijn met een opslag van 250BG, 500BG en 1TB, en 2TB.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This