Alcatel-Lucent Enterprise en LANCOM Systems werken samen bij VoIP-telefonie-oplossingen

1 mei 2020

De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems en het technologiebedrijf Alcatel-Lucent Enterprise zijn een technologisch partnerschap aangegaan. In het kader van deze samenwerking breidt Alcatel-Lucent zijn VoIP-PBX systemen uit met beveiligingscomponenten van LANCOM. De door Alcatel-Lucent gecertificeerde Session Border Controller (SBC) in de LANCOM VoIP-VPN-routers zorgt voor een veilige en naadloze migratie van ISDN/analoge telefonie naar een volledig IP-gebaseerd netwerk. Dit is vooral voor kleine en middelgrote bedrijven een ideale oplossing.

 
De VoIP VPN-routers van LANCOM met geïntegreerde SBC vullen de functionaliteit van de Alcatel-Lucent OXO Connect en OXO Connect Evolution PBX-systemen aan met extra beveiliging voor SIP trunk-conversies. Ze zorgen onder meer voor een veilige scheiding van externe en interne netwerken. Daarnaast maken ze een professioneel beheer en versleuteling van signaal- en spraakgegevens mogelijk.  
 
De IPsec-VPN-functionaliteit, die standaard in de LANCOM routers is geïntegreerd, vormt de basis voor veilig onderhoud op afstand, licentie- en software-updates en verschaft toegang tot extra cloud-diensten. Medewerkers op afstand met Premium Deskphones zijn daardoor ook via VPN verbonden met dezelfde hoge mate van beveiliging. 
 
Als een totaaloplossing voorziet het nieuwe serviceconcept van Alcatel-Lucent Enterprise in beveiligde diensten. Deze stellen medewerkers in staat om op een veilige manier thuis te werken en ondersteunen ondernemingen bij hun bedrijfscontinuïteit. Zo worden onder meer kantoortelefoons met één druk op de knop doorgeschakeld naar andere nummers of mobiele apparaten. Ook videoconferencing of het delen van schermen en documenten is mogelijk. Dit zorgt voor efficiëntere contacten met klanten, partners of thuiswerkende collega’s. De optimale wisselwerking tussen de LANCOM VoIP-VPN-Router en de Alcatel-Lucent OXO Connect en OXO Connect Evolution PBX-systemen is door Alcatel-Lucent in uitgebreide tests bevestigd. De certificering betreft alle huidige VoIP-modellen uit de LANCOM 88x VoIP- en LANCOM 17xx VAx-serie. 
 
Benjamin Lay, Director Technical Sales and Services SMB & Channel Support Europe & North bij Alcatel-Lucent Enterprise, benadrukt: “Door onze samenwerking met LANCOM realiseren we een echte toegevoegde waarde op het gebied van beveiliging voor klanten die tot driehonderd gebruikers willen verbinden met Alcatel-Lucent OXO Connect-PBX-systemen. Een veilige verbinding is niet langer alleen iets voor grote bedrijven en het al dan niet gebruikmaken van SBC is hierdoor irrelevant geworden. Het is nu een integraal onderdeel van de nieuwe end-to-end-oplossing.” 
 
“Betrouwbare zakelijke telefonie met een verbinding naar het thuiskantoor is een essentiële voorwaarde om concurrerend te werken. Samen kunnen we vooral kleine en middelgrote bedrijven een krachtig serviceconcept met veiligheid gelijkwaardig aan grote ondernemingen bieden”, voegt Jan Buis, Vice President Business Development bij LANCOM Systems GmbH, toe. 
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This