Atos breidt aanbod gericht op cyber security uit met ‘Identity-as-a-Service’

30 april 2020

Atos breidt haar aanbod als onderdeel van Identity & Access Management uit met Identity-as-a-Service. Evidian IDaaS is een nieuwe oplossing die via de cloud beschikbaar is op basis van een abonnement. Deze alles-in-één oplossing beheert op de cloud gebaseerde-, As-a-Service en on-premises applicaties. Zeker nu er toenemend thuis wordt gewerkt is een veilig beheer van digitale identiteiten voor on-premises en cloud- of SaaS-applicaties essentieel.

Nu steeds meer organisaties hun traditionele IT-infrastructuur naar de cloud migreren, stijgt de behoefte aan een veilig beheer van digitale identiteiten voor on-premises en cloud- of SaaS-applicaties. De nieuwe oplossing Evidian IDaaS biedt een ruim aanbod aan toepassingen:

  • as-a-Service beveiligde toegang tot online toepassingen voor werknemers, partners en klanten;
  • een gebruikerservaring zonder gebruik van wachtwoorden, met gebruikmaking van op SSO gebaseerde identity federation standards en authenticatie op basis van verschillende factoren;
  • gebruiksklare authenticatie-toepassingen, inclusief FIDO 2, biometrie, mobile push, PKI (Public Key Infrastructure: de internationale standaard voor het beveiligen van gegevens) en andere methodes, die een soepele gebruikerservaring bieden;
  • een veilige, flexibele en schaalbare oplossing, gebaseerd op het Google Cloud Platform;
  • Evidian IDaaS ondersteunt organisaties ook bij de naleving van nationale regelgeving, zoals de PSD2-richtlijn voor de financiële dienstverlening, de HIPAA-wetgeving voor de gezondheidszorg en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR).

De nieuwe oplossing van Atos is het resultaat van haar 20-jarige ervaring en expertise op het terrein van Identity & Access Management (IAM), de inzet van robuuste technologische oplossingen en goede resultaten op het gebied van gebruikerstevredenheid. IDaaS-oplossingen zijn de hoeksteen van ‘Zero Trust’-strategieën en omvatten een omvangrijke reeks van toepassingen om organisaties te ondersteunen bij het aanpassen van hun IAM- en cloud-strategieën. Bij een Zero Trust-strategie wordt geen aanname gedaan over de mate waarin een netwerk kan worden vertrouwd en wordt gebruikgemaakt van een model met vergaande segmentatie en bescherming van data. “In nieuwe paradigma’s worden identiteiten beschouwd als het belangrijkste doelwit van cyber-aanvallen en vormt Identity & Acces Management de kern van cybersecurity-strategieën. Met onze nieuwe IDaaS-oplossing stellen we onze klanten in staat hun IT-omgeving op eenvoudige wijze te beheren en tegelijkertijd de algehele beveiliging sterk te verbeteren”, vertelt Sébastien Brachet, Head Identity & Access Management van Atos.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This