NetApp creëert applicatie-geïntegreerd datamanagement voor Kubernetes met project Astra

30 april 2020

NetApp introduceert Project Astra. Project Astra is een software-defined platform dat momenteel door de Kubernetes-community wordt ontwikkeld. Het robuuste, eenvoudig te gebruiken enterprise-class storage- en dataservicesplatform voor Kubernetes zal zowel applicatie- als dataportabiliteit mogelijk maken voor stateful applicaties. 

Hoewel bedrijven Kubernetes wereldwijd in hoog tempo in gebruik nemen, hebben veel organisaties een gebrek aan betrouwbare data- en applicatieservices. Bovendien hebben ze moeite met het realiseren van dataportabiliteit, die aanzienlijk minder hoog is dan de applicatieportabiliteit in Kubernetes. Echter, om te voldoen aan de standaarden van CIO’s, moeten IT-teams en site reliability engineers een manier vinden om met enterprise-class cloudstorage en dataservices data op te slaan, te beheren, te beschermen en te repliceren voor zowel stateless als stateful cloud-native applicaties. 

Project Astra wordt speciaal gebouwd voor en in samenwerking met Kubernetes-ontwikkelaars en operations managers. Doel van het project is om de fundamentele kloof te dichten tussen de populariteit van containers, de vaardigheden en gebruikerservaring die daarvoor nodig zijn, en de mogelijkheid om te voorzien in uitgebreide portabiliteit. Met Project Astra wil NetApp bedrijven helpen probleemloos te werken met de Kubernetes-distributie van hun eigen keuze, in elke cloud.  

Project Astra maakt gebruik van onderliggende technologie die wordt aangeleverd door NetApp’s public-cloudpartners. Het project tilt de technologie naar een hoger niveau door middel van een Kubernetes-native integratie van dataservices met applicaties. 

NetApp werkt samen met de Kubernetes-community om de technologie door te ontwikkelen die de gebruikerservaring verbetert en de belofte van Kubernetes uitbreidt naar datarijke workloads. Samen bouwen NetApp en de Kubernetes-community een platform dat bedrijven helpt: 

  • applicaties te ontdekken met de Kubernetes-distributie van hun keuze, on-premise of in de cloud; 
  • applicaties en datamanagement te integreren; 
  • gebruik te maken van NetApp’s expertise in data en Kubernetes, as-a-service en als ingebouwde mogelijkheden; 
  • portabiliteit voor alle workloads uit te breiden, inclusief stateful, datarijke apps.

“Project Astra is een grote stap in de ontwikkeling van storage- en dataservices voor Kubernetes”, zegt Anthony Lye, senior vice president en general manager van de afdeling Cloud Data Services van NetApp. “We zetten ons op de lange termijn sterk in om de data-uitdagingen van Kubernetes te tackelen, samen met de community’s en platformen die Kubernetes gebruiken. Project Astra voorziet in een software-defined architectuur en een toolset die zijn te gebruiken voor elke Kubernetes-distributie en -managementomgeving.” 

Project Astra bouwt voort op de ervaring van NetApp met het in staat stellen van klanten om petabytes aan containerdata te beheren met NetApp® Trident en NetApp Kubernetes Services. Project Astra richt zich daarnaast specifiek op de ontwikkelaars en operations managers die veel met containers werken. 

Eric Han, vice president of product management van de Afdeling Cloud Data Services van NetApp: “Als de eerste product manager voor Kubernetes met Google in 2014, ben ik verheugd nog steeds bij NetApp te werken nu we het tackelen van de uitdagingen van organisaties voortzetten. Ik ben geïnspireerd geraakt door het potentieel van Kubernetes om IT-services te transformeren, en door de passie van de community die heeft geholpen Kubernetes te brengen waar het nu is. In slechts een paar jaar tijd is Kubernetes uitgegroeid tot dé keuze voor de orkestratie van containeromgevingen. Maar er is nog meer mogelijk. Met Project Astra realiseert NetApp de data-portabiliteit die professionals die met Kubernetes werken nodig hebben. We werken samen met de community en onze klanten om ervoor te zorgen dat alle data beheerd, beschermd en portabel is, ongeacht waar die data staat opgeslagen.” 

Kubernetes-ontwikkelaars en operations managers die interesse hebben in deelname aan de ontwikkeling van het platform kunnen zich hier aanmelden. 

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This