Paessler lanceert PRTG Enterprise Monitor voor grootzakelijke markt

23 april 2020

Paessler AG, de IT-monitoringspecialist, introduceert PRTG Enterprise Monitor voor bedrijven die grote IT-infrastructuren met duizenden apparaten willen monitoren.
Met de nieuwe PRTG Enterprise Monitor, biedt Paessler een licentiemodel op basis van een abonnement, speciaal voor grote IT-omgevingen. De licentie geldt voor het aantal sensoren die geïmplementeerd zijn op zoveel servers en locaties als nodig, vanaf 30.000 sensoren. 

Iedere licentie omvat het monitoren van netwerkprestaties, infrastructuur, applicaties, databases, storage en virtuele omgevingen. Medische infrastructuur, fabrieksvloeren en IoT vallen ook onder de licentie. Failover-functionaliteit en onbeperkte polling engines  zijn ook inbegrepen. 

IT-teams in grote bedrijven zijn vaak verantwoordelijk voor meerdere lokaal gedistribueerde datacenters, kantoren, dochterondernemingen en filialen. Zij kunnen met deze oplossing één centraal overzicht van hun complete infrastructuur creëren, zonder toevoeging van extra modules of uitbreidingen.

PRTG Enterprise Monitor is inclusief het ITOps Board, mogelijk gemaakt door Martello Technologies, die de PRTG-setup versterkt met een servicegericht centraal overzicht, ook over meerdere PRTG-servers. Het vermindert het aantal alerts significant, en voegt geavanceerde analytics en SLA-monitoring en reporting toe.

In detail betekent dit:

  • Multi server dashboards – Het ITOps Board toont data van één of meerdere PRTG-servers in centrale, eenvoudig te bouwen real-time dashboards, gebaseerd op diensten en volgens de rol van het personeelslid.
  • Business service monitoring – Het ITOps Board verzamelt alerts en notificaties van één of meerdere PRTG-servers en correleert ze per business service en biedt zo een servicegericht, centraal overzicht.
  • Automated alert management – Op basis van de business services filtert en concentreert het ITOps Board alerts, waardoor de alarmering focust op wat er echt toe doet.   
  • SLA modelling en monitoring – Het ITOps Board definieert SLOs (Service Level Objectives) voor ieder gedefinieerde business service. Op basis van deze SLO-instellingen berekent en toont hij SLA-prestaties en beschikbaarheid. Hij stuurt waarschuwingen voordat een SLA is geschonden. IT-teams hebben daardoor de tijd om te reageren en een probleem te herstellen, waarmee ze serieuze overtredingen van de SLA voorkomen. 

Naast het ITOps Board en bestaande bedrijfsgerichte functies zoals sensoren voor NetApp, Cisco of HPE-apparaten, heeft Paessler onder andere al nieuwe Nutanix-sensoren geïmplementeerd. Vele andere functies zijn toegevoegd aan de PRTG Enterprise Monitor-roadmap die voldoen aan de eisen van IT-teams voor grootzakelijke omgevingen.

Paessler heeft zich gevestigd als leider op het gebied van IT-monitoring bij bedrijven van elke omvang. Van het mkb tot grote ondernemingen. Deze bedrijven profiteren van de eenvoud van Paesslers uniforme monitoringoplossing PRTG Network Monitor. Met meer dan 200.000 IT-beheerders in meer dan 170 landen die momenteel PRTG gebruiken, is de lancering van PRTG Enterprise Monitor een logische volgende stap voor Paessler.

Helmut Binder, CEO van Paessler AG: “Met Paessler PRTG Enterprise Monitor verbeteren we PRTG met centrale, servicegerichte dashboards en een flexibel licentiemodel, gebaseerd op een abonnement dat ideaal is voor horizontale schaalbaarheid. Door dit te combineren met alle voordelen van onze klassieke PRTG, waaronder gebruiksgemak, eenvoudige licenties en de brede set met functies, biedt PRTG Enterprise Monitor een krachtige en betaalbare oplossing om grote IT-omgevingen lean en mean te monitoren. Op deze manier blijven we ons bestaande klantenbestand ondersteunen met hun groeiende netwerkgrootte en -eisen. En wij bieden een monitoringoplossing met een ongekend palet aan functies, bruikbaarheid en licentiemogelijkheden voor IT-teams binnen de grootzakelijke sector.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This