Altair verbetert realtime data monitoren en analyseren

23 april 2020

Altair introduceert een update van het Panopticon-platform voor het monitoren en analyseren van realtime handels- en marktinformatie. Daarmee verbetert deze leverancier van software voor productontwikkeling, high-performance computing (HPC) en data-analyse de performance en flexibiliteit voor het monitoren en analyseren van realtime data. Panopticon is een schaalbare cloud-oplossing die zowel het streamen en visualiseren van data vereenvoudigt, als het implementeren van gebruikerscontent, dashboards en applicaties.

Panopticon wordt veel toegepast voor het monitoren en analyseren van grote hoeveelheden snel veranderende data, zoals de elektronische handelsinformatie van banken en assetmanagers. Maar ook voor de operationele data-analyses van productiebedrijven, logistieke dienstverleners, telecomproviders en energiebedrijven. Panopticon 2020 is direct beschikbaar voor nieuwe en bestaande klanten, via Altair’s flexibele licentiemodel.

Nieuwe functionaliteit

De nieuwe versie van Panopticon biedt onder andere de volgende functionaliteit:

  • content beheren en goedkeuren, databronnen voorbereiden en interactieve dashboards creëren via een intuïtieve gebruikersinterface in standaard webbrowsers
  • content naadloos distribueren over serverclusters
  • verbeterde controle over dashboards en workbooks
  • 100-voudige snelheidsverbetering voorj het integreren van Python-libraries met behulp van Apache Arrow (een meertalig ontwikkelingsplatform voor in-memory data)
  • profiteren van de aanzienlijk snellere performance van ‘time series’ en ‘tick databases’ die gebruikt worden door handelaren op de kapitaalmarkt, waaronder Kx kdb+ en OneTick

Tijdreeksen in milliseconden monitoren

“Onze klanten die Panopticon gebruiken behoren tot de professioneelste gebruikers van systemen voor data-analyses in de wereld”, zegt Sam Mahalingam, CTO van Altair. “Wij hebben nauw met hen samengewerkt voor het definiëren van de nieuwe architectuur en functionaliteit van het platform. Met Panopticon kunnen zij alle data van tijdreeksen en een willekeurig aantal realtime streaming feeds van diverse toepassingen binnen milliseconden monitoren. We leven in een realtime wereld en met Panopticon bieden wij een integraal inzicht voor de hele levenscyclus van applicaties en het meest schaalbare cloud-platform voor streaminganalyses in de markt.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This