BNP Paribas Fortis begeleidt medische vrije beroepers naar slimme digitalisering

22 april 2020

Recent heeft BNP Paribas Fortis zijn digitale aanbod naar vrije Medische Beroepers uitgebreid, via partnerships met CareCoach en Bingli. Hiermee wenst  BNP Paribas Fortis zijn klanten verder te ondersteunen in hun digitale transitie.

Het stijgende gebruik van nieuwe technologieën en het veranderende gedrag van patiënten hebben een rechtstreekse invloed op medische beroepers. Google spreekt van “de Belgische Paradox”: iedereen in België is tegenwoordig online, maar de Belgische KMO’s zijn dat in veel mindere mate. Dit geldt niet alleen voor ondernemingen, maar ook voor de vrije beroepers in de medische sector. Ook zij worden geconfronteerd met de opkomende digitalisering : een nieuwe realiteit die de overheid aanmoedigt en de consumenten meer en meer ook verwachten.  IMEC-onderzoekers deelden recent hun visie op de toekomst, en  voorspellen dat patiënten in 2035 hun gezondheid beheren, zoals vandaag hun bankrekening. “Dokters worden informatiespecialisten en coaches om ons te helpen de juiste keuzes te maken voor een gezond leven” (IMEC, “Hoe leven we in 2035,  16 IMEC-onderzoekers delen hun visie op de toekomst”.)

Binnen deze context positioneert de Bank zich als een bevoorrechte digitale partner van de medische beroepers. Met eigen producten en diensten, strategische partnerships met digitale spelers zoals Google en met een aanpak op maat voor deze doelgroep, kan BNP Paribas Fortis met haar groot netwerk aan relatiebeheerders het verschil maken. Hiertoe werd het project van de ‘Digital Maturity Assessment’ gestart. Concreet kunnen vrije beroepers deelnemen aan een check-up die het digitale niveau van de klant in kaart brengt en oplossingen aanreikt om de digitalisering van zijn praktijk en klanteninteracties te optimaliseren.  In dit kader ging BNP Paribas Fortis exclusieve partnerships aan met CareCoach en Bingli en krijgen vrije medische beroepers een oplossing aangereikt voor hun ICT-infrastructuur en de digitale voorbereiding van raadplegingen, kortom slimme digitalisering.

CareCoach

De ICT-expert voor de zorgverstrekker. Uniek aanspreekpunt. Voor een efficiënte praktijkvoering. Johan Uvin, Founder CareCoach : “CareCoach biedt de klant advies op maat aan met betrekking tot de ICT-infrastructuur van de praktijk. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring in het optimaliseren van de ICT in medische praktijken. Daarom kunnen wij de klant een oplossing op maat aanbieden, met advies bij nieuwbouw of verbouwingen, met performante hardware en netwerk en de juiste software. Ook dankzij het opleidingsaanbod van PraktijkCoach en door de ondersteuning via de helpdesk spendeert de klant minder tijd aan frustraties rond zijn ICT-infrastructuur en meer tijd aan zijn patiënten”.

Bingli

Het slimme medische interview, waardoor consultaties tegelijk efficiënter èn empathischer kunnen verlopen. Tom Van De Putte, Co-founder bij Bingli : “Bingli is een onlineplatform dat vóór de consultatie plaats vindt reeds peilt naar de klachten van de patiënt, relevante anamnestische vragen stelt en deze informatie doorgeeft aan de arts. De patient heeft tijd om na te denken en geeft betere informatie. Zo kan de arts snel de juiste diagnose stellen, bespaart hij tijd en heeft hij meer tijd voor persoonlijke interactie”.

 

Meer informatie op www.mybingli.com

 

 

Community Medicals bij BNP Paribas Fortis:

Voor de tandarts, dierenarts, huisarts of specialist in de medische wereld, heeft BNP Paribas Fortis een dienstenaanbod waarmee ze optimaal inspelen op de specifieke verwachtingen. Zo vinden medische beroepers niet alleen bankoplossingen voor elke fase in hun beroeps-of privéleven, maar worden ze ook tijdens hun hele loopbaan deskundig begeleid door een gespecialiseerd adviseur voor de medische sector, die geruggensteund wordt door een volledig team. Meer info over het aanbod vind je hier.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This