Colt brengt met PrizmNet Cloud Access de kracht van de cloud naar de kapitaalmarkt

21 april 2020

Colt Technology Services vult zijn financieel extranet Colt PrizmNet aan met Dedicated Cloud Access. C0olt PrizmNet verbindt een wereldwijd ecosysteem van meer dan 10.000 marktpartijen met meer dan 160 effectenbeurzen, locaties, cloudproviders en serviceproviders. Met de introductie van Colt PrizmNet Cloud Access biedt Colt hen nu ook toegang tot meerdere cloudplatformen en de diensten die daar worden aangeboden. De vereenvoudigde toegang tot diensten, locaties en andere partijen stelt aangesloten organisaties in staat om eenvoudig, snel en contactloos (zonder handmatige aansluiting of configuratie) nieuwe markten te ontsluiten in de VS, Europa en Azië. PrizmNet Cloud Access maakt gebruik van Colt’s bekroonde Dedicated Cloud Access (DCA)-dienst.

Dedicated Cloud Access van Colt voorziet in veilige en betrouwbare private netwerkverbindingen tussen datacenters en kantoorlocaties van bedrijven en de belangrijkste cloud-serviceproviders (CSP’s). Zowel de afnemers als leveranciers van clouddiensten kunnen via het PrizmNet-netwerk toegang krijgen tot diensten van zowel aanbieders die niet in de cloud zitten, zoals effectenbeurzen, als cloud-aanbieders die via analytics datagedreven inzichten kunnen genereren. Hiermee ontstaat een krachtig ecosysteem dat bedrijven die actief zijn op de kapitaalmarkt de mogelijkheid biedt om gebruik te maken van artificial intellingence (AI) en machine learning (ML) om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren. Deze technologieën stellen hen ook in staat betere handelsbeslissingen te nemen, gericht nieuwe producten en diensten te introduceren en te winnen aan concurrentiekracht.

“Steeds meer bedrijven brengen hun workloads onder in de cloud,” vertelt Matthew Reinholds, head of capital markets voor Europa en de VS bij Colt. “De PrizmNet-dienst van Colt zorgt voor een naadloze levering van content en applicaties aan klanten en helpt CSP’s om hun klanten te verbinden met de applicaties die ze in de cloud hosten. Naar onze mening kunnen we door de koppeling van onze krachtig presterende PrizmNet-dienst met de belangrijkste CSP’s een oplossing bieden voor klanten die toegang willen hebben tot een uitgebreid ecosysteem van handelsplatforms, effectenbeurzen en bronnen van marktgegevens.” 

Het fundament van PrizmNet Cloud Access wordt gevormd door het Colt IQ Network. Dit voor 100 Gbps geoptimaliseerde netwerk verbindt wereldwijd meer dan 29.000 gebouwen, 900 datacenters en honderden knooppunten van datanetwerken.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This